marți, 15 decembrie 2020

15 #BISCUIȚI CU CEAPĂ

 

15/31 ➤ Provocarea lunii decembrie, 31 de povești pentru 31 de zile.

Am căutat în catalogul Patiseria de acasă o rețetă pentru gustări sărate. Mi-o atras atenția cea botezată Biscuiți integrali cu chimion. În juma de ceas de la prima citire  aveam pe masă biscuiții fierbinți. Chimion n-am avut. Este o rețetă surprinzătoare, pe care o recomand din toată inima. 

Ingrediente (pentru 700 grame biscuiți):
  • 375 grame făină integrală
  • 6 grame praf de copt
  • 3 grame sare
  • 25 grame semințe ( la sursă era chimion - 1 lingură, eu am avut amestec de dovleac, in, floarea soarelui)
  • 2 ouă
  • 200 grame ceapă rasă
  • 135 grame ulei
PREPARARE BISCUIȚI CU CEAPĂ
  • Într-un vas se cern împreună ingredientele uscate. 
  • Într-un altul se bat ouăle și se adaugă uleiul și ceapa. 
  • Se adaugă ingredientele umede peste cele uscate și se amestecă scurt cât să se umezească cele din urmă. Seamănă foarte mult aluatul cu o compoziție din carne pentru chifteluțe. 
  • Se întinde foaie din aluat de 1.5 centimetri grosime și se decupează cu forma de 6 centimetri. Așa era la sursă, așa am făcut. I-am așezat pe tava acopeită cu hârtie de copt. 
  • Am avut 800 grame aluat, l-am împărțit în două. Prima bucată am întins-o pe blat înfăinat, iar cea de a doua a rămas la temperatura camerei cât s-a copt prima tavă.
  • I-am copt 20 de minute la 230 de grade în cuptorul preîncins. 15 - 20 de minute erau la sursă la 220 de grade Celsius. Rămân deschiși la culoare și sunt copți când li se auresc fundurile.


ALTE MENȚIUNI
  • La sursă erau 500 grame de făină. Eu am adăugat-o treptat și m-am oprit la 375 grame, atunci când aluatul avea o consistență moale.
  • Mi-o atras atenția G. că 25 grame de chimion înseamnă o cantitate foarte mare, acesta fiind mult mai ușor decât semințele mele de dovleac, floarea soarelui. Am completat că la sursă era folosită o lingură de chimion. 
  • Deși în carte se recomanda distanțarea lor pe tava de copt, la 2 centimetri, ai mei nu și-au mărit dimensiunile. 
  • Am tocat ceapa cam mare și am avut probleme cu ea la decuparea biscuiților, dar după coacere a fost o plăcere să nimeresc bucățile dulci, care se topeau în gură. 
  • În rețeta originală se recomandă servirea biscuiților când sunt calzi. I-am lăsat să se răcească, nu sufăr praful de copt în produsele fierbinți. 
  • Cel mai mult mi-au plăcut umpluți cu cremă de brânză, dar sunt foarte gustoși simpli. 
  • Am avut 34 de biscuiți. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu