Închei serialul ghebelor cu episodul oţetul, după zacuşti şi ghebe la sare, astăzi le împreunez pentru prima dată cu struguri şi conopidă.
Pentru un borcan de 5 kg am avut nevoie de:
- 1 l oţet+ 1 l apă - de se vrea mai slabă concentraţie se poate chiar 1 l oţet+2 l apă
- 15 gogoşari medii
- 1 strugure negru cu boaba mare
- 1 conopidă
- 1 morcov
- 1 rădăcină hrean
- 5 frunze de ţelină
- 200 gr miere
- 2 linguri sare
- boabe de muştar, piper
Pregătirea legumelor:
- bucheţele de conopidă 15 minute în apă călduţă cu sare, apoi clătite bine cu apă rece
- ghebele spălate, eu le-am dat într-un clocot(erau prea mari)
- gogoşarii curăţaţi de seminţe pentru umplere
- morcovul tăiat rondele, hreanul curăţat şi tăiat în bucăţi, boabele de strugure desprinse de pe ciorchine, frunzele de ţelină spălate
- 1 litru de oţet + 1 litru de apă, 2 linguri de sare, 200 gr miere, boabe de muştar şi piper, frunze de dafin se pun la fiert.
- în borcan am pus un rand gogoşari, un strat de conopidă, apoi iară gogoşari, un rand de struguri şi ultimul de gogoşari
- deasupra am adăugat bucăţile de hrean, ţelina, oţetul fierbinte şi capacul
- am acoperit cu o pătură borcanul pană a doua zi.
Strugure in zeama de hrean?! A mancat cineva?
RăspundețiȘtergereRecomand să încerci, există combinații mult mai exotice decât strugurii conservați în oțet!
RăspundețiȘtergere