15/31 ➤ Provocarea lunii decembrie, 31 de povești pentru 31 de zile.
Am căutat în catalogul Patiseria de acasă o rețetă pentru gustări sărate. Mi-o atras atenția cea botezată Biscuiți integrali cu chimion. În juma de ceas de la prima citire aveam pe masă biscuiții fierbinți. Chimion n-am avut. Este o rețetă surprinzătoare, pe care o recomand din toată inima.
Ingrediente (pentru 700 grame biscuiți):
- 375 grame făină integrală
- 6 grame praf de copt
- 3 grame sare
- 25 grame semințe ( la sursă era chimion - 1 lingură, eu am avut amestec de dovleac, in, floarea soarelui)
- 2 ouă
- 200 grame ceapă rasă
- 135 grame ulei
PREPARARE BISCUIȚI CU CEAPĂ
- Într-un vas se cern împreună ingredientele uscate.
- Într-un altul se bat ouăle și se adaugă uleiul și ceapa.
- Se adaugă ingredientele umede peste cele uscate și se amestecă scurt cât să se umezească cele din urmă. Seamănă foarte mult aluatul cu o compoziție din carne pentru chifteluțe.
- Se întinde foaie din aluat de 1.5 centimetri grosime și se decupează cu forma de 6 centimetri. Așa era la sursă, așa am făcut. I-am așezat pe tava acopeită cu hârtie de copt.
- Am avut 800 grame aluat, l-am împărțit în două. Prima bucată am întins-o pe blat înfăinat, iar cea de a doua a rămas la temperatura camerei cât s-a copt prima tavă.
- I-am copt 20 de minute la 230 de grade în cuptorul preîncins. 15 - 20 de minute erau la sursă la 220 de grade Celsius. Rămân deschiși la culoare și sunt copți când li se auresc fundurile.
ALTE MENȚIUNI
- La sursă erau 500 grame de făină. Eu am adăugat-o treptat și m-am oprit la 375 grame, atunci când aluatul avea o consistență moale.
- Mi-o atras atenția G. că 25 grame de chimion înseamnă o cantitate foarte mare, acesta fiind mult mai ușor decât semințele mele de dovleac, floarea soarelui. Am completat că la sursă era folosită o lingură de chimion.
- Deși în carte se recomanda distanțarea lor pe tava de copt, la 2 centimetri, ai mei nu și-au mărit dimensiunile.
- Am tocat ceapa cam mare și am avut probleme cu ea la decuparea biscuiților, dar după coacere a fost o plăcere să nimeresc bucățile dulci, care se topeau în gură.
- În rețeta originală se recomandă servirea biscuiților când sunt calzi. I-am lăsat să se răcească, nu sufăr praful de copt în produsele fierbinți.
- Cel mai mult mi-au plăcut umpluți cu cremă de brânză, dar sunt foarte gustoși simpli.
- Am avut 34 de biscuiți.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu