marți, 22 decembrie 2020

22 #VRĂJITOAREA

 

22/31 ➤ Provocarea lunii decembrie, 31 de povești pentru 31 de zile.
  • Printre cele câteva file ale Jurnalului din 2008 găsite în arhiva virtuală a lui Yahoo, am nimerit peste un episod pe care-l uitasem complet. Mai știu că o babă mi-o ghicit în cafea, dar ceea ce o prorocit  parcă am auzit întâia dată azi, la recitire.


VRĂJITOAREA

Îmi explodează creierul. Mă rog, bucățica rămasă de mostră...

Am fost la o ghicitoare d'asta-n bobi și mi-o zis că-s doldora-n energie negativă și pesimism. Înclin să-i dau dreptate. Atâta s-o luptat energiile mele negative cu ale ei negative că amu îmi explodează capu' de dureri.

Mi-o zis tare multe știute doar de mine și, oricât de invincibil ai fi in spatele scutului de necredință, spuse de astea te pun pe gânduri.

Mi-o zis că nu-s un om fericit și că nici nu am fost. I-am spus că nu-s nefericită și o mărturisit că nu vede din cauza zidului negativ ce-l am.

Mi-o zis că mi-i gându' la unu cu ochi albaștri și că l-am iubit. Amu că o decretat și baba asta, nu mai am nicio îndoială. Aveam temeri că n-am habar ce-i aia iubire, da' de ieși în deșt de cafea musai fu puternică.

Mi-o zis că am amu pe unu și prima dată când mă culc cu el îmi face un băiat. "Bre,  potent îi bărbatu ăsta de face băieți printre atâtea protecții". Îmi răspunde să tac din gură că nu-s bună la pat, de aci am dedus pe cale logică,  de consecință,  că la ăștia ne-buni la pat le crește burta la gura instantaneu.

Mi-o zis că-s pretențioasă a dracu.  Cică din cauza lu' una cu farmece nu-i țiu lângă mine pe oameni. M-o amuzat.  Adică io singură nu eram în stare să alung bărbatul din viața mea. Trebui sa vina una albastră cu ajutor de nădejde. 

Mi-o zis că omu ăsta, de-s amu cu el, îi și ăl mai dăștept și ăl mai haios, deci cam corespunde  pretențiilor. Și peste 3 puncte va fi orez între noi. Întreb de 3 puncte îs 30 de ani, că așa preconizasem pentru nuntire și de orezu îi pomană cu sarmale. Cică îi taman nuntirea.  Bre,  dar cam multe coincidențe în viața mea făr de fericiri. Mi-o mai  zis că omul ăsta mă domesticește. Fu de bine?

Mi-o zis că mulți bani dau navală peste mine în următoarea perioadă. Normal, am răspuns, cu atâta nuntă și botez... Peste bani făr de număr cică se bulucesc o moștenire de la o mătușă  și o chemare în străinătate de la o brunetă. Numa' nefericiri! 

Mi-o zis că voi sta pe pământ. Am întrebat-o de la cimitir mi-s în cer or pe pământ și nu o mai răspuns. Taman atunci pierduse probabil legătura cu Viitorul. 

Mi-o zis tot atâtea de rău, care amu par imposibil  de  adeverit. Nu le voi face pomelnic ca la astealalte, pe care știu și eu că le merit și nu-i nevoie de profeții pentru ele.  Îi dau un termen de-mplinire pentru toate: până uit de ele. 


Gata cu vrăjeala vrăjitoarei! Mi-i foame.

Actualizare: Mi-o zis că se apropie scadența unei plăți  către unu cu E., care nu mă va păsui. Atunci nu l-am identificat. Amu-i confirmat. Electrica se găsi să  regleze factura. Toată iarna am plătit mai nimic și amu, când m-am dus și io la babă,  o venit agentu să citească pe real contoru. Mama voastră de p...ozitivi!


  • Lucram la o fabrică în perioada respectivă, vara lui 2018. Când distinsa doamnă o venit să ghicească fetelor în cafea n-am fost interesată. Nici cafea nu beu, ce  preziceri să-mi dea?! Apoi, rând pe rând, anticipase pentru toată lumea viitor luminos ș-am vrut și eu să capăt. Mă întâlneam de foarte puțină vreme c-un bărbat deștept și amuzant, exact ca-n zațul ei, și mă gândeam că-mi va dispărea repede ca toți ceilalți, mulți, dinaintea lui. Peste 3 luni îi lăsam mamei un bilet în geamul bufetului din bucătărie: Am plecat să mă mărit. Sunt la 100 de kilometri.  Peste 3 ani, ca să nu mai duc acasă răvașe, i-o zis soră-mea: vezi că aia s-o despărțit.  Dintre cele rele dedicate mie n-am notat, n-am reținut, nu pot depune mărturie.  


__________________

În arhiva seriei:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu