joi, 3 decembrie 2020

3 #TORT TRUSĂ DE COSMETICE

3/31 ➤ Provocarea lunii decembrie, 31 de povești pentru 31 de zile.

Mă gândisem c-ar trebui să-i meșteresc un tort. Îmi place atât de mult cum crește și se transformă! Este oglinda perfectă a părinților săi minunați și a deschiderilor către ea. M-am răzgândit imediat ce-am priceput că habar n-aș avea să aleg tema care să o surprindă cel mai mult. Pornisem de la tortul  ACESTA, părea potrivit, dar dacă nu...
 

După gândul meu anulat o sosit repede din partea domnișoarei dorința unui tort exact pe modelul anticipat. Ce bucurie! Ce povară, prieteni!


Pentru că-n proiectul acesta mi-am propus să mă concentrez doar pe aspectele pozitive, voi mărturisi un singur neajuns:

  • Din  cauza sprayului cu glazură catifea, tortul acesta este cel mai scump  din  ultimii 10 ani, adică dintotdeauna. Pentru că nu m-am documentat despre cum se pulverizează glazura, rezultatul final este foarte departe de ceea ce mi-am propus. Dintr-un tub de 250 mililitri am acoperit până acum un tort de 16 centimetri - AICI în arhivă -  și pe cel de astăzi,  36 x 25 centimetri. Poate că a treia oară va fi cu mai multă tehnică. Consumul este de 25 grame / kilogram. Am pulverizat continuu tortul scos de la congelator. Am lucrat într-o cameră răcoroasă, dar probabil fu mult prea rece, instantaneu untul din glazură s-a întărit și suprafața acoperită este integral neuniformă. 

Tortul a avut aproximativ 3 kilograme (după adăugarea elementelor decorative din fondant). Este rețeta tortului unicorn publicat AICI. Am schimbat  unul dintre blaturi (cel din mijloc fu alb) și pentru ambele creme am folosit ciocolată neagră (cantități egale de ciocolată amară și ciocolată cu lapte). 
- La mulți ani, Iasmi, fată frumoasă! Abia aștept să te văz la 21, chiar de-nseamnă că voi fi sărit de 50 într-o clipă.  

_________________
În arhiva seriei:

2 comentarii: