joi, 22 decembrie 2022

BRIOȘE DE CIOCOLATĂ CU DECORAȚIUNI DIN HÂRTIE


17/31 ➤ Provocarea lunii decembrie 31 de povești pentru 31 de zile.



Povesteam la Brioșele cu ornamente din ciocolată că au fost dăruite în pereche. Cele de astăzi au fost jumătățile lor pentru fetița care o-mplinit 11 ani pe 15 decembrie.



Ingrediente pentru 11 brioșe (baza 5 centimetri):

BRIOȘE
  • 100 grame unt moale
  • 90 grame zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • 2 ouă
  • 135 grame făină
  • 3 grame praf de copt
  • 100 grame lapte
  • 100 grame picături de ciocolată 30% cacao

DECORARE
  • 200 grame cremă de unt - AICI rețeta
  • ornamente de iarnă din hârtie
  • granule argintii și aurii



Preparare Brioșe cu ciocolată
1. Am aprins cuptorul la 180 de grade Celsius și am așezat hârtiile speciale de brioșe (chesele), în tava de copt. 
2. Untul moale l-am spumat cu zahărul tos, cel vanilat și sarea. 
3. Am încorporat ouăle pe rând.
4. Alternativ am adăugat în tranșe făina (cernută împreună cu praful de copt) și laptele. 
5. La final am adăugat ciocolata.
6. Am umplut chesele  până la 3/4. 



7. În cuptorul preîncins am copt brioșele 25 - 30 minute la 180 de grade.

Cartea recomandă 25 de minute la 175 de grade Celsius pentru coacere. Se verifică folosind o scobitoare când sunt gata. 


8. După 4, 5 minute de la coacere se scot din formă și se lasă la răcit pe un grătar. 
9. După răcire se păstrează în caserole cu capac, în loc răcoros  sau se decorează. 




DECORARE BRIOȘE
Crema de unt la temperatura camerei am amestecat-o scurt  până a devenit netedă și spumoasă. 


Pentru decorarea brioșelor cu crema de unt am folosind un poș cu dui stea.




ALTE MENȚIUNI
  • Am pornit de la Cupcakes cu afine și frișcă, o rețetă dintr-o colecție de 50. Am înlocuit doar 200 grame afine cu 100 grame ciocolată și 200 grame frișcă pentru decorat cu 200 grame cremă de unt. 
  • Pentru că la sursă nu era specificat conținutul de grăsime,  am folosit unt 65% grăsime. 
  • Picăturile de ciocolată pot fi înlocuite cu ciocolată (tabletă, vrac, nasturi) tăiată în bucăți mici. 
  • Inițial am pregătit brioșele pentru a monta din ele un derdeluș pe un tort de Sfântul Nicolae. Din cauza morții unui om drag, am fost nevoită să anulez petrecerea onomastică. Am congelat două săptămâni brioșele până li s-a ivit o nouă destinație.
  • Decorațiunile roșii și verzi le-am cumpărat din Pepco. Pachetul conținea și hârtii lucioase, de aceeași culoare pentru copt brioșele. Cele argintii le-am primit cu mulți ani în urmă din Anglia. 

  • În arhivă toate rețetele de brioșe (aproape 50) sunt adunate AICI.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu