miercuri, 18 septembrie 2013

Barza cu doi bebi





Minunată bucurie îndeletnicirea iasta!
Pentru mine, până acum, cea mai frumoasă temă dulce.
Doar circumstanţial superlativul acesta este datorat suprapunerii proiectului şi-n viaţa personală.

5 ceasuri am meşterit cu drag uriaş  barza. Un ceas bibilit ochi, şters ochi bibiliţi un ceas, pictat ochi, şters ochi pictaţi. De s-o rătăcit p'aci vrun necunoscător în ale ştersului, tehnica e: beţişor/disc/tifon înmuiat în zeamă de lămâie şi şters cu atenţie pân dispar toate urmele, de vro 10 ori! La mine or mai rămas nişte pistrui.


Toate elementele sunt lucrate manual din fodekor.
Un ceas pălăria, un altu' rochiţa. Din păcate am fost atât de încântată de rochiţa cloş încât i-am aşezat-o pe gât. Din ăst motiv barza mea e făr de el. I-am compensat lipsa gâtului în picioare de girafă.


Şi nici aripile nu-s mărimea potrivită. Aş fi vrut să îmbrăţişeze bebii, dar n-o fost cu putinţă să le arcuiesc mai mult.


La bebi am avut multe încercări eşuate, îi vroiam cu mâini şi picioare.




Am început cu o matriţă pe bebele cumpărat, dar fu nevoie de timp îndelung de uscare, n-o avut de la mine decât 3 zile, deci s-o spart când am încărcat-o. De s-o rătăcit p'aci vrun neştiutor de matriţe, tehnica e: se îmbracă în folie alimentară obiectul ce va fi matriţat şi se acoperă cu PDZ. Se lasă la uscat zile  făr de număr şi gata! Am reuşit astfel un şablon de înger prin iarnă.
Şi ce puteam face cu ei pân la livrare decât să mă joc?! În pătuţul lui bebe cumpărat, lângă pătuţ, orizontal, diagonal. De verdictul e că n-am avut păpuşi când eram mică, atunci e cel corect!





Pentru că nu se ştie sexul bebilor ce-s pe drum, i-am verdelit şi gălbuit şi pentru că-s gemeni am făcut unu mare, unu mic, unu castaniu, unu brun. Deci, gemeni! De e Cineva disponibil pentru cererea mea: vreu şi eu o pereche, două de bebi! Copilul işi alege părinţii, cred asta! Şi mai cred că al meu o aşteaptă pe doamna barză să se termine de ferchezuit.


Oi, ce grozav tort aş fi gândit! Nu fu vreme decât pentru decoraţiuni.
Mai e cale lungă pân la destinaţie,  să le fie drumul lin şi iarna uşoară!

Lipsesc motivat: pornesc pe drumul mustlui orevean, de la butuc până-n  căni grele.


8 comentarii:

  1. Ochii doamnei barza m-au bagat in boala! Ce frumosi sunt!!!! ♥♥♥
    La bebici se putea mai bine, dar te iert de data asta :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc, Crisa! Eu am fost mulţumită pân la urmă şi de bebi sub premisa că-s primii:)

      Ștergere
  2. Marie!!!!! Fir ai tu sa fii a fericirii... frumoase lucruri faci!
    D

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamneee ce frumoasa e barza...atat de bine au iesit ochii...cum i-ai facut..i-ai pictat sau ai facut cu carioca? Superb....se vad orele petrecut cu d-na Viorica :-)
    Spor la trebaluit

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Carioca albastră comestibilă şi apoi lumina din ochi cu fodekor alb, încă n-am reuşit să-mi cumpăr colorant argintiu. Iniţial i-am încercat din fondant, căci aşa am învăţat la cursul de care spui Irina, apoi pictatu' şi-ntr-un final i-am desenat.

      Ștergere
  4. http://super-blog.eu/ sa nu te prind ca te scuzi ca nu poti! daca te prinzi in hora tu esti printre favoriti...cu conditia sa o faci pana pe 30 sept. hai. inscrie te!
    D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Danu, ori n-am priceput eu ori chiar nu ma-nteresează:))) Mulţumesc de gândul cel bun!

      Ștergere