luni, 16 septembrie 2013

Tort Hello Kitty (3)


 Uf, nici ăsta nu-i ăla perfectu!
E tot un ghiveci, dar măcar de astă dată e un ghiveci vesel!
Inginereşti:
* 22 cm diametru
* 3,25 kg cu PDZ (2,5 fără)
* meşterit 10 ceasuri cu ajutor de cofetar pe blaturi+cremă
* pandişpanuri subţiri, cremă cacao şi stafide, cremă vanilie şi nuci pralinate - identic minitorturilor


Recapitulare:
 Tort Hello Kitty (1)

Tort Hello Kitty (2)


Tort Hello Kitty (3)
Tori, ai milă!

10 comentarii:

 1. he he he he...you have an obsesion woman! pisica asta apare peste tot... mereu iti reuseste insa!
  Da nu

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Danu, aveam o obsesie mâţoasă roz! Cea nouă e în programul următor: începe cu b şi se termină cu ebe:))) Să-ţi fie linişte!

   Ștergere
 2. La cita munca sta in spatele fiecarui decor nu pot sa spun decit ca imi place!!!!Sint convinsa ca orice copil se bucura cind vede un tort atit de frumos echipat cu de toate pe el,indiferent ce are pe el,pisici ,motanei,fluturasi....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Oi, Tori, îmi fu teamă că vă luară apele! Ce bine că eşti!

   Ștergere
 3. Fata draga, daca fac comanda de tort pentru ziua junioarei din octombrie, mi-l faci si mi-l livrezi? :D

  PS Vorbesc foarte serios! :D

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Crisa, da' cum sa-l livrez?! Iti fac cu mare drag orice decoratiune si ti-o trimit cu un curier, dar tortul cum?!

   Ștergere
 4. Marie...daca e ce cred eu...sa fie intr un ceas bun. Apoi... Torturile nu o sa le mai faci tu pentru o perioada buna de timp. Doar o sa cureti funduletul bucatarului/bucataresei. Iti doresc sa ai ce ti doresti!
  Danu

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Danu, să ne fim în ceasuri bune, oricare ne-ar fi nefestivele:) Şi eu tare îmi doresc ce îmi doresc:))))))

   Ștergere
 5. Buna,
  te urmaresc de ceva timp si tare-mi place cum ne scri ce-a iesit bine si ce nu la torturile tale ca numai asa mai invat si eu. Am o nedumerire, de fapt mai multe legate de fondant ca tare nu-mi da pace: nu reusesc nicicum sa fac marginile drepte.Am incercat cu unt sa indrept imperfectiunile, am incercat cu crema ganaj(ganache, ma rog).Nu obtin decat strambaturi. Si mai o nedumerire, daca nu sunt prea insistenta: torturile cu multa crema, cu gelatina, gen diplomat nu se pot imbraca bine in fondant? Multumesc si mult succes in continuare ca parca tot mai frumoase sunt torturile tale.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bun venit pe zambetania, Ramona! Nu înţeleg cum în final ai strâmbături! Scrie-mi, te rog, pe mailul de la contact. Eu le acopăr doar cu unt. Minitorturile decorate au fost pentru prima dată cu ganache, probabil şi ultima dată! Regula este ca partea de blat ce a stat pe tavă să fie şi partea ce va fi acoperită cu fondant. E cea mai dreaptă. Singura explicaţie ar fi că nu foloseşti blaturi laterale şi atunci oricare ar fi stratul de protecţie, nu poţi obţine margini drepte. O să încerc să fac un tutorial la unul dintre torturile următoare, dar sunt foarte multe pe net. Eu n-am încercat niciodată tortul diplomat să-l acopăr cu PDZ. În rest, toate torturile, cu creme de unt or gelatină sunt acoperibile:) Ramona, mi-ar plăcea să-mi povesteşti pe îndelete despre strâmbături:)

   Ștergere