8/31 ➤ Provocarea lunii decembrie 31 de povești pentru 31 de zile.
Mi-i inima ghem de spaimă. Va veni în noaptea asta telefonul cu A murit ori mâine dimineață. Căci încredere în spital pentru un alt final, n-am! Ca-n ăst an n-am conștientizat nicicând atât de limpede că n-avem garanția vieții nici măcar pentru clipa următoare. Și ce mă mai enervam în copilărie când îl auzeam pe bunică-miu: Să trăim până atunci ș-om vedea. Nu conta că pân-atunci presupunea zece minute, două zile or cinci luni. El nu-și făcea planuri!
În laborator bezelele erau umplute cu cremă șuhaida. Nu cred să mai știu rețeta, dar n-aș fi adus cremă neagră la decorat. Am folosit crema destinată pentru umplut macarons în cofetărie: 300 grame ciocolată topite cu 100 grame frișcă lichidă.
CREMA DE CIOCOLATĂ
- C. de-ți mai amintești figurile de campion de la box, dă-i un K.O. Nesuferitei și închide repede meciul!
Așa scriu la Proiectul special, paralizată de spaimă.
***
Povesteam la tortul mov că din teama de a nu rata noi macarons, am ales să decorez tortul cu bezele umplute, deși cererea specială fu pentru cei dintâi. Fetița sărbătorită îi iubește, pare-se însă că nu fu dezamăgită de folosirea rezervelor.
În laborator bezelele erau umplute cu cremă șuhaida. Nu cred să mai știu rețeta, dar n-aș fi adus cremă neagră la decorat. Am folosit crema destinată pentru umplut macarons în cofetărie: 300 grame ciocolată topite cu 100 grame frișcă lichidă.
Ingrediente pentru bezele (2 tăvi):
- 3 albușuri
- 280 grame zahăr tos
- 20 grame zahăr vanilat
- 75 grame apă
- colorant gel mov și roz
- pentru decorare: 60 grame fulgi de cocos, bombonele, granule și perluțe, zahăr colorat
Am scris AICI zilele trecute prepararea bezelelor decorate.
CREMA DE CIOCOLATĂ
- 225 grame ciocolată de zmeură
- 75 grame smântână pentru frișcă
PREGĂTIRE CREMĂ ȘI UMPLERE BEZELE
Pentru cremă am mărunțit ciocolata și am pus-o într-o crăticioară împreună cu frișca. Am lăsat vasul pe aburi, amestecând cu atenție, până ciocolata s-a topit în totalitate. După răcorire am dat-o bine acoperită la frigider peste noapte.
Înainte de a începe umplerea bezelelor, le caut perechile și le așez unele lângă altele.
ALTE MENȚIUNI
- În funcție de tipul de ciocolată folosit la cremă, aceasta va fi mai aerată sau mai densă. Eu cumpăr de la o prăvălie la vrac ciocolată caramel, cu portocale sau zmeură și nu se prea spumează. Am încercat s-o las de trei ori la rece, respectiv s-o mixez de 3 ori și tot densă rămâne. În laborator adesea se folosea pentru macarons nemixată, doar temperată. Acum n-am avut probleme cu ea, dar toată vara fu chinu naibi să umplu fursecuri.
- Am folosit bezele umplute și la decorarea unor tortulețe de Sfântul Nicolae, pe care le-am congelat. După decongelare bezelele și-au păstrat forma și textura.
- Deși aș fi putut jura că eu atâta zahăr nu mănânc, mi-or plăcut foarte mult. Ciocolata o completat perfect bezelele vanilate. Sigur, am gustat una, n-am mâncat un kil.
Iertare pentru lipsa de claritate a pozelor. Zice B. că de vină, pe lângă neștiință, mi-i tremurul mâinilor.
⧭ Celelalte rețete de bezele sunt arhivate în sertarul ACESTA.
_____________________________________
Provocarea 31 de povești pentru 31 de zile este orânduită astfel:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu