duminică, 18 decembrie 2022

TORTURI DECORATE CU POZE COMESTIBILE

14/31 ➤Provocarea lunii decembrie 31 de povești pentru 31 de zile

Când un om drag, dispărut din astă lume cu nici zece zile în urmă, m-o muștruluit că meșteresc zeci de ore  decorarea torturilor pentru străini, dară pentru ai mei niciun ceas, m-am revoltat. Păi eu la evenimentele familiei n-am în sarcină doar tortul, ci toate celelalte din meniu, grădină, casă!  Deși atunci am sărit a contrazice, apoi m-am gândit la o soluție care să-mi salveze decorul. Am fost atât de încântată de primele experimente că-n 3 luni am adunat poze comestibile la toate torturile familiei. 

Nu mă prea ajută pozele (necomestibile) făcute torturilor. Deh, atunci n-am în sarcină doar tortul ci toate celelalte din meniu, grădină, casă!

Primele încercări au fost pe torturile lui B. din august. Am imprimat pe hârtie de zahăr dragostea sa, muntele. 


Pozele pentru cele două torturi au fost identice, doar culorile în care am îmbrăcat torturile au fost diferite.


Lui i-ar fi plăcut să nu caut cu Google poze alandala ci să le scot din amintirile sale. Nu mi-o mai trecut și asta prin minte. 


Există un gel (gelatină) special care protejează poza de umiditatea din frigider. Eu nu l-am avut ș-am atașat pozele pe crema de unt în momentul tăierii tortului. Acestea cu muntele le-am lipit cu miere de albine pe fondant și apoi le-am atașat de lateralul tortului. Intenția a fost să le așez vertical pe tort, de aceea le-am gândit  dimensiuni diferite, dar în practică nu am găsit soluția. 


Următoarea încercare a fost tortul copilului din septembrie. De la celelalte aniversări știam că nu-l impresionează nimic și mi-am impus să nu pornesc cu mari așteptări. Dar tot mi s-o strâns inima când mi-o zis c-am ales prost o ediție prea veche a jocului. 

Am așezat poza direct pe crema de unt, în momentul servirii tortului. 


Ultimul tort, din octombrie, la care am folosit o poză este și preferatul meu. 

Imortalizarea e mult departe de frumusețea sa. Uf! 


De-mi găsesc ciornele, poate pân la capătul proiectului special revin și cu rețetele pe îndelete ale torturilor. 

_____________________________________

Provocarea 31 de povești pentru 31 de zile este orânduită astfel: 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu