Pe când eu îmi încropeam lista celor 10 festive pentru nuntă, Crisa-mi recomanda brioşele pregătite cândva de Teo, fetiţa sa – aci reţeta originală. Cum
eu aveam în plan să repet brioşele lu’
Ştefănuţ, astea, mi s-o părut a fi ocazia perfectă pentru testare ş-ar fi fost de nu
eram olecuţă căscată, adică suficient cât să nu-mi notez de la ingrediente
zahărul - că doară de aia o lăsat Crisa buton de print special pentru mine, ca io să-mi copii un ingredient da şi altul ba. Iertare, Teo !
Pentru 18 brioşe în forma de 4,5 cm – mi-aş fi dorit unele mult mai mici,
dar următoarea dimensiune ce-o am e de 2 cm şi mi-ar fi fost imposibil să le
decorez cu fondant :
-
2 ouă
-
50 grame ciocolată – a mea fu cu
lapte
-
250 grame făină
-
100 grame zahăr pudră
-
180 ml lapte
-
100 grame unt moale
-
1 plic praf de copt – am pus numai
jumătate
-
1 plic zahăr vanilat
-
un praf de sare
Am topit ciocolata
pe baie de aburi, am adăugat untul, pe astea două le-am mixat cu ouăle, apoi
laptele, făina cernută cu praful de copt, zahărul şi sarea. După cum deja am
povestit, îmi notasem doar zahărul vanilat. După ce am copt două ture şi am
gustat o brioşă, aş putea să nu gust nimic din ce pregătesc şi de cele mai
multe ori chiar aşa se întâmplă, m-am dumirit că ceva nu-i în regulă. Pân am
verificat la Crisa
ce-mi lipseşte, căci eram sigură că am omis ceva important, deja era prea
târziu. Am adăugat 2 linguri de zahăr pudră în compoziţia ce o aveam necoaptă,
adică pentru fix 6 brioşe din care nu m-am îndurat să mai stric una ca să
verific io ce gust au or ca să am poze cu secţiune.
Am umplut chesele,
au crescut foarte puţin, dar sunt extrem de pufoase şi de umede, le-am copt
câte 20 de minute în cuptorul preîncins.
Le-am decorat cu
fondant făcut din marshmallows, a doua greşeală, pe care n-am mai putut-o
drege. Ţinut la frigider, fondantul se înmoaie de la condens, arată ca o
răcitură dulce.
-
Maria, doar pentru că eşti obosită, brioşele sunt din ce în ce mai urâte?
-
Nu, T.! Nu-s în stare să lucrez
fondantul în decoraţiuni mici!
Drept pentru care
eu nu-l voi mai folosi decât la biscuiţi. În episoadele următoare voi publica şi bomboanele decorate şi distruse pe motiv de răcitură. Tre s-o iau de la capăt cu pasta de
zahăr, care presupune mult mai mult timp de pregătire decât marşmaloasa şi mi-i
urâcioasă după uşurinţa cu care se pregăteşte fondantul din bezelele de ziceam
de ele.
Joi public un tort
la care am mai făcut alte câteva greşeli fatale, altfel nu s-ar fi născut unul
dintre cele mai grozave ale anului. Despre alte peripeţii din lista nuntismelor voi scrie de
săptămâna viitoare.
Buchetul acesta cu levănţică este de departe cel mai frumos pe care l-am făcut vrodată. Îi mulţumesc ţigănuşului care, deşi aveam braţul plin de flori, m-o oprit să mă convingă că-mi lipsesc taman florile de le vinde el. Am cam fost "dezamăgită" că ştie să calculeze multiplu de doi pân la şase. Că pân la urmă buchetul l-o dăruit G, îs chestiuni de nuanţă doar.
Briosele(unele) sunt frumoase:-) :-) :-)
RăspundețiȘtergereCe nota ai primit de la fetita Crisei ?!...
Ana
Nota încă e pe drum, Ana:)) Mie singura care îmi place e prima, poate şi pentru că ştiu că m-am chinuit o oră la boboci.
ȘtergereServus Maria,sunt Teo
RăspundețiȘtergereMi-a placut cum ai ornat briosele. Sper ca ti-au placut si ca le mai faci si alta data.♥♥♥♥
Sper ca o sa mai vii la noi si atunci o sa facem impreuna briose.♥♥♥♥
De la mine primesti nota 900000000!
E musai să le repet Teo căci altfel habar n-am care li-i gustu
RăspundețiȘtergere