miercuri, 13 ianuarie 2016

Rulou de pui cu portocale - episod de Cutia misterelor



Că n-am habar să gătesc carne or mai fi fost vro 3 ocazii de mărturisit în cei aproape 6 ani de zambetania. Nu rețin  vro rețetă cărnoasă publicată, dar e foarte posibil să mă-nșel.
De 31 decembrie am poftit  pentru T.  niște rulouri de le făceam pe la mama în urmă cu zece ani.
- Sor' mio, îți mai amintești rulada aia din piept de pui cu ananas ?! Cum o făceam și din ce ?!
- Habar n-am! Sigur congelai ceva înainte de prăjire.


L-am întrebat atunci pe Google despre așa o ispravă, nu m-o dus la calea congelată de-o știa soră mea, am luat-o pe cea indicată. Am așezat pe bucăți de piept de pui frunze de spanac opărit, batonașe de morcov fiert, bucăți de ananas din compot și cașcaval ras. Am rulat în folie, am fiert, am prăjit. O fost minunate, oricum nu-mi aminteam gustul celor de acu un deceniu. Am avut tot timpul din lume să le pozez, dar nu m-o dus capu, grozave ar fi fost acuș!





Am făcut introducerea aceasta lungă pentru a motiva de ce m-am simțit în stare să abordez ediția Cutia misterelor de ianuarie gazduită  de Simona (drum lung Simona alături de provocarea noastră!)din acest unghi al cărnii.


Copy/paste misterioaselor lunii:
Iata lista cu ingredientele din Cutia misterioasă: ghimbir, legume verzi (salata, spanac, rucola, valeriana), carne de pui (poate să fie și curcan sau rață), ouă, brânzeturi (la alegere), un ingredient din trandafiri (dulceață, petale de trandafiri, apă de trandafiri), iaurt (poate să fie chefir, sana, ce doriți din categoria asta), scorțișoară, migdale, iar vedeta acestei luni va fiiii…..portocala!!!
Din 10 am folosit 6 episodul ăsta,  revin și cu o propunere dulce.

Am făcut 2 rulouri, pentru care am pornit cu :
- 4 bucăți carne - fu piept de pui tăiat de mine cum m-o dus mintea pe orizontală, era nevoie de fâșii mult mai subțiri și mai bine bătute - nu m-am priceput deși mi-am cumpărat special un ciocan pentru asta
- frunze de spanac ținute 30 de secunde în apă fiartă
- felii de portocală făr de pieliță - e un chin și curățatu ăstora
- cașcaval răzărit pe ochiurile mari
- sare, piper, pudră de ghimbir, ulei de măsline



- ou, făină, pesmet, ulei pentru prăjit

1. Aici presupun c-am greșit prostește, am amestecat condimentele cu uleiul de măsline ș-am uns carnea. Zic c-am greșit, pentru că la final mi s-o desfăcut tot pane-ul de pe rulouri și altă explicație mai deșteaptă n-am.



2. Am întins pe folie de aluminiu două bucăți de carne ușor suprapuse pe parțile de intersecție. Am așezat frunze de spanac, cașcaval, portocală.







3. Am rulat ușor pe cât de bine am putut. Presupun că din cauza grosimii cărnii misiunea asta o fost imposibilă. La fel procedasem în urmă cu 7 zile la cele cu ananas și nu m-am îngrijorat.



4. Identic l-am împachetat și pe al doilea rulou.

5. Cele două bucăți le-am fiert 20 de minute în apă clocotită.

6. Le-am scos din apă și am așteptat să se răcească. Tot cașcavalul mi s-o scurs pe folie și deja mă luase cu răcori.




7. După răcire, am tăvălit fiecare rulou prin făină, ou bătut și pesmet.

8. Le-am prăjit în ulei. Pentru că scopu meu pe 2016 e să consum un kil de ulei la 3 luni, m-am chinuit cu prăjitu lor pe 4 părți, suficient cât să curgă și gramul de cașcaval rămas.




9. După răcire le-am tăiat cu mari emoții.

10. Portocala nu-i adaugă gust, sigur fu prea puțină, dar de nu vă obligă Cutia misterelor, vă recomand varianta cu ananas. De va mai apare vro ocazie pan la Revelion, o refac ș-o public.

Mai am un episod absolut fabulos de Cutie misterioasă, sper să-l scriu repede.


Până sâmbătă la serialul Despre lucrurile simple e pauză pe zambetania.

6 comentarii:

  1. Woooow! Ideea este geniala! Imi place la maxim ce ai facut tu aici! Si inca ceva, am zambit de la cap la coada cat timp am citit reteta...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu am cam zâmbit când am făcut-o, dar nu cu zâmbetul meu :))))

      Ștergere
  2. Ce simpatic ai povestit! :))))
    Important este ca data viitoare sa stii ce anume sa modifici:)))) Oricum, sectiunea arata tare bine, iar cel mai important e sa fi fost gustos totul!
    Eu uneori ma hazardez in anumite chestii, le fac poze si ...nu ies, alteori, nu fac poze pe etape si imi iese un preparat tare fain :))))) Bravoo, Maria!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am ținut blogul departe de carne, asta mi-i intenția și pentru viitor. Acuș m-o năpădit inspirația și i-am dat dezlegare pentru Cutia misterelor, nu mai fac io d' astea curând!

      Ștergere
  3. Rulourile trebuea date prin faina ,ou,si prin pesmet foarte bine apoi prajite in ulei sa le cuprinda la foc mic nu vei perde cascavalul iar pieptul de pui trebue batut un pic si condimentat inainte de preparare

    RăspundețiȘtergere