vineri, 8 ianuarie 2016

Dulcegării pe băț




Nu-s bomboane, dar nici prăjiturici.
Când în iulie congelam o sută de dulcegării pe băț pentru că se pornise postu în toiul proiectului meu dedicat celor 91 de ani bunicești, erau 20 de bucăți și din neamul ăstora.
Rețeta este de pe un cartonaș dintr-o cutie Lidl pentru cake pops, cică-i rețeta de bază. Mă rog, e de bază când blatul acesta se combină cu o cremă.
Eu le-am ținut 5 luni congelate după facere și încă vro 2 săptămâni pe lângă congelator pân am reușit să le decorez. Sunt uimită de cât de pufoase sunt încă. Și-au pierdut mult din aroma grozavă din vară, dar am fost inspirată să le îmbrac în ciocolată mentolată și rezultatul final a întrecut toate așteptările.



  

Pentru 20 bucăți, ingredientele au fost:
- 70 grame unt moale
- 75 grame zahăr pudră
- 1 ou
- 75 grame făină
- 2 grame praf de copt
- esență de vanilie
+ 160 grame ciocolată cu mentă pentru decorare și fulgi din zahăr


Am mixat spumă untul cu zahărul, am încorporat oul, esența și la final, tot cu mixerul, făina cernută cu praful de copt. Eu am copt biluțe câte 7 minute tura în aparatul special.




Ziceam că le-am congelat și decongelat după 5 luni. Am înfipt câte un băț în fiecare minge și am tăvălit-o prin ciocolată neagră topită pe aburi. După 2 minute am lipit cu atenție fulgii. Cel mai frumos se acoperă cu ciocolata bine topită, după răcirea acesteia ies foarte zgribulite.
Mai am unele cu mac, așteaptă să le transform în globulețe, probabil reușesc de 1 martie.



De mâine, în unele sâmbete, voi publica episoade din  Borcănașul cu fericire.

4 comentarii:

  1. Betele se mananca sau sunt de sustinere ? Cred ca buzduganele alea trebuiau puse pe ceva...ca is tare confuz ! As comenta mai mult, dar asta presupune un abuz din partea mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buzdugane e un cuvânt mult mai potrivit decât cel ales de mine, sper să nu-l uit la o dată viitoare :)

      Ștergere
  2. Ce buzdugane, ca eu le vad ca un buchetel gingas de floricele :D
    Eu cu congelarea nu sunt pretina si nu o folosesc decat la carne si legume. Am incercat odata cu o tocana, ca mi-era mila s-o arunc, dar am aruncat-o dupa ce am scos-o din frigider :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu pe dulcegării chiar am ajuns să le congelez, inclusiv blaturi, torturi, prăjituri. Mi se pare că nu le lipsește nimic la decongelare. La mâncare însă și eu votez c-o lasă făr de gust.

      Ștergere