sâmbătă, 23 ianuarie 2016

Despre lucrurile simple (3) - Zarurile au fost aruncate!





Se ia un borcan și sub capacul lui se depozitează pe bilețele toate fericirile anului.
Sau se ia un blog și i se dă misiunea asta.

Ia să mai completez io c-o liniuță planul lui 2016 - exerciții de echilibru:  a se identifica cel puțin o fericire în 7 zile curgătoare!


Haha to chichi
Jan 11, 2008 8:59 PM
Mă gândesc la joc şi la atitudinea nebunească ce mi-o naşte. Îs din categoria celor de le moare  inima de fiecare dată când pierd, indiferent de-i joc de table, remi, ics şi zero.

Când joc, orice, totul devine de viaţă şi de moarte. De pierd pot muri de ciudă, de câştig pot muri de bucurie, nu ştiu de ce am scris  de viaţă şi de moarte, văz că-i numai de moarte...

Îmi amintesc că jucam pe telefon x si o şi-l băteam pe telefon de-l snopeam. De la un moment nu-l mai băteam atât de uşor. Multă vreme am avut credinţa că telefonul o învăţat de la mine cum să joace. Apoi,  din întâmplare,  am descoperit că există mai multe niveluri şi că-l bat la cel  uşor şi că la cel dificil mă snopeşte.

Toată lumea mea joacă la loto. Am jucat o dată.  Cele două nopţi dinainte de Extragere nu le-am dormit. M-am tot gândit ce să fac cu miliardele, mi-am  cumpărat eugenii şi mere şi căsuță cu gradină şi tenişi, dar mi-au rămas o grămadă de bani cu care nu aveam ce face. M-am hotărât să nu mai joc câtă vreme n-am cheltuieli pe măsura câştigului.
La biletul acela am câştigat 600 mii la numerele alea de jos, le zice la noroc?! Nu mai ţiu minte, nu am mai jucat, aşa cum mi-am promis în
nopţile albe cu bani mulţi necheltuiţi.

Am jucat multă vreme Vrei sa fii miliardar pe calculator. De două ori, când am ajuns la 500 milioane, era ultimul pas înainte de miliard, aveam un atac de nebunie al inimii încât o trebuit să renunţ. De câştigam miliardul  îmi stătea inima sigur. Am renunţat, miliardul câştigat astfel nu i-ar fi ajuns mamei să mă-ngroape.

Am câştigat un concurs de făcut sarmale, am făcut 15 în 5 minute (eram tare ambiţioasă!). Premiul a fost un bidon de bere. Eram atât de euforică după consumarea  premiului că n-am vrut să mai merg cu autobuzul acasă. Nu-s decât cinci kilometri! Am plecat cu zâmbet pân la ochi tulburi plutind pe recordul meu. A început să plouă mărunt. A fost una dintre cele mai strașnice nopţi îmbrăţişarea aia continuă cu ploaia!

Haha to chichi e tot ce mi-o rămas din lecţia de japoneză, am peste  ani în suflet că mama e haha şi tata e chichi şi asta o spun oamenii cu cei 700 de ani de acasă.

AȘ PUTEA MURI ORICÂND!


Am dat copy/paste textului ăsta vechi, pentru că nu s-o prea schimbat raporturile mele cu jocul, oricare i-ar fi felul.

În urmă cu nouă luni:
- T., vrei să jucăm table ?
- NU!

După încă un trimestru:
- Hai să jucăm table!
- NU!

Și iară trecură 3 luni:
- T., te rog, să jucăm table!
- NU!

Zilele cele trecute:
- T., tu ești cu pulii* albi și io cu ăia negri!
- Bine!

- Cum joc, T.?! Mi se tot spunea că joc urât or eu jucam numai să câștig!
- Joci prudent.
- Aoleu, am îmbătrânit!

Și am câștigat două partide, singurele jucate.
- Ești fericită, Maria ?!
- Sunt! Numai c-am avut o zi oribilă și toată fericirea de la puli s-o dus să acopere urâtul ăla! Aoleu, chiar am îmbătrânit! Hai, să te mai bat de vro cinci ori! Să vedem,  chiar nu mi-o ia inima razna ?!

- Maria, parcă suntem la cămin, făr de televizor, cu table și bere, ne lipsesc semințele ...
- Acuș le aduce fata! Vrei ?!
- NU!

* Piesa de la table se numește pul cu pluralul puluri, în capul meu un pul, doi puli sună strașnic!
Tortul tatei, cutie de table,  din 2013 este arhivat  ACI.

Episodul 1 al seriei ăsteia este AICI - Niște flori, iară 2,   Am călcat pe stele și mi-o plăcut ! - AICI și urmează peste 7 zile Croitorașul,  ultima dintre fericirile cu T.

2 comentarii:

  1. Hmmm... Esti sigura ca este vorba de fericiri? Atunci de ce am impresia ca vorbesti tot despre tristeti si sfarsituri? Cred ca le incurci grozav de tare :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fericiri îs! Intersecțiile cu oameni faini îs fabuloase, chiar de nu-s veșnice :)

      Ștergere