Pentru zilele cele festive intrasem pe blog să caut rețeta blatului cu spanac. Rezultele căsuței zambetane de căutare m-or trimis la tortul ăsta, le-am zis săru mâna și gata!
Nu aveam intenția să rulădesc, aveam o ruladă cu ciocolată și unt de arahide, o public curând, vroiam să testez niște brioșe aperitiv cu blat de spanac. Nu m-am putut abține să n-o rulădesc și pe rețeta aceasta, prea-mi aminteam ce grozavă e. Și pentru că nu mai aveam restricțiile Cutiei misterioase am simplificat-o pentru operațiunea 2 timpi și 3 mișcări.
Tortul din rețeta de bază, pe care l-am rulădit |
Pentru foaia de ruladă - coaptă în tava mare a cuptorului de aragaz - aici (1) arhivată rețeta în varianta cu poze din timpul facerii sau aici (2). Diferența la coacerea de acum o constat în faptul că pe foaia întinsă în tavă pe hârtia de copt am așezat rondele de măsline verzi și negre.
(1) Umplută cu salată de boeuf |
(2) Varianta cu umplutura coaptă |
Pentru umplutură - inițial gândisem jumătate de cremă cu măsline și jumătate de ruladă cu somon, la montare m-am sucit p-o singură cremă de brânză cu măsline și somon.
Ingrediente:
- cremă de brânză - 300 grame
- unt 82% grăsime - 75 grame
- somon afumat tăiat fâșii înguste - am avut un rest de 85 grame
- măsline tăiate bucățele - am pus doar 30 grame
- ceapă verde tăiată rondele - 3 fire
- mărar proaspăt tocat - 3 fire
- piper
Am mixat untul moale cu crema de brânză și apoi am adăugat restul ingredientelor încorporându-le cu o paletă. Am întins crema pe foaia cu spanac răcită și am rulat ușor. Rulada am înfoliat-o și ținut-o o noapte la rece. Noi am mâncat din ea vro 5 zile că fură și alte aperitive.
Prinsă de griji și treburi am uitat de rulada aceasta.Mi-ar fi prins bine la Crăciun.Vor mai fi alte ocazii. Să ai un an pe măsura sufletului tău.Ana
RăspundețiȘtergereAna, eu am somonit-o p' asta festiv (doar la Crăciun și Paște cumpăr somonul afumat)dar rulada aperitiv o fac în toate zilele-n care am ce-mi trebe prin frigider. Să ai un an mai bun și să nu-mi dispari!
Ștergere