- Provocarea 7 texte în 7 zile - ce vrei tu, Mărie, numa scrie! - episodul 6/7.
Pentru darurile pascale ziceam c-am pregătit câteva rețete dulci. Printre acestea au fost (de la stânga la dreapta):
- Biscuiții umpluți cu marțipan
- Crinkles
- Bomboane Bounty
- Biscuiți grecești
- Fursecuri cu ciocolată
- Albinița
Aveam nevoie de produse făr de creme, pe care să le pot plimba sute de kilometri. Cum de-am ajuns AICI, la Biscuiții grecești, nu știu a mai spune.
INGREDIENTE (Am obținut 90 de biscuiți )
- 420 grame făină
- 180 grame unt moale
- 130 grame zahăr
- 6 linguri smântână pentru frișcă
- 3 gălbenușuri
- câte un praf de sare, vanilină
- coajă de lămâie și portocală
- un praf de turmeric
- + zahăr pudră pentru decorat
FACEREA
- Am spumat untul împreună cu zahărul și sarea la mixer.
- Am adăugat gălbenușurile, apoi smântâna și restul aromelor.
- La final am adăugat făina cernută cu turmericul și am mixat scurt ingredientele până am obținut un aluat omogen.
- Aluatul înfoliat l-am lăsat 30 de minute la frigider.
- După cele 30 de minute, am împărțit aluatul în bucăți de zece grame. Sigur că nu-i musai, dar oricum n-aveam de pregătit decât alte cinci rețete.
- Am întins fiecare bucată de aluat într-un șnur de 13 centimetri pe care l-am învârtit de la mijloc.
- Biscuiții astfel formați i-am așezat în tava de copt acoperită cu folie de silicon.
- Am copt biscuiții 20 de minute la 180 de grade în cuptorul încins anterior până li s-au aurit fundurile.
- Fierbinți i-am tăvălit prin zahăr pudră.
- După ce se răcesc se păstrează în caserole închise.
ALTE MENȚIUNI
- Praful de turmeric l-am adăugat pentru culoare și zic că a funcționat.
- Eu i-am ales de pe Google datorită formei, dar de-i voi reface, nu pentru dăruit, îi voi decupa pătrați/rotunzi ca pe orice alți biscuiți.
- Am ajuns să-i dăruiesc după o săptămână de la pregătire, nu mai erau la fel de fragezi ca după coacere, dar își menținuseră aromele toate.
- În varianta care m-a inspirat erau de două ori mai mari, i-am făcut pitici pentru a-i putea combina cu celelalte dulciuri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu