➽ Proiectul Fiecare vineri din februarie cu biscuiții ei sărați (2). Știu că-i duminică, dar prăgramasem neatentă în vinerea lui 2022 episodul.
Încă de când am pregătit prima dată biscuiții cu ceapă mi i-am imaginat și în varianta aceasta. Am testat diverse variante de biscuiți cu măsline de-a lungul vremii, dar tuturora le-am găsit cusururi. Astăzi am nimerit o rețetă pe care o voi tot repeta. Ura!
INGREDIENTE BISCUIȚI CU MĂSLINE (27 bucăți de 7.5 centimetri)
- 300 grame cartofi curățați
- 100 grame unt
- 100 grame măsline fără sâmburi
- 150 grame ceapă
- 400 grame făină (am avut tip 550)
- 10 grame praf de copt
- piper măcinat
- usturoi granulat
- 50 grame lapte
PREPARARE BISCUIȚI CU BRÂNZĂ
- Am încălzit cuptorul la 230 de grade.
- Am tăiat cartofii cubulețe și i-am acoperit cu apă. I-am fiert până a trecut furculița prin ei.
- I-am pasat împreună cu untul.
- Cât au fiert cartofii am tăiat ceapa și măslinele cubulețe.
- Am adăugat piperul, usturoiul, făina cernută cu praful de copt, ceapa și măslinele.
- Am amestecat ușor cu mâna. Pentru că aluatul nu se lega am adăugat laptele treptat și am amestecat până am obținut un aluat moale, pufos, dar nelipicios.
- Pe blatul de lucru am presărat puțină făină (cât să nu se lipească) și am întins aluatul cu sucitorul într-o foaie de 1 centimetru grosime.
- Am decupat biscuiții cu forma rotundă de 7.5 centimetri.
- I-am așezat pe tava acoperită cu hârtie de copt.
- I-am copt la 230 de grade până s-au rumenit. Cartea zice până-n 15 minute, la mine, care am un cuptor foarte special, a fost nevoie de 30 - 35 minute.
- I-am lăsat la răcit pe un grătar. La sursă spune că-s de consumat doar calzi.
ALTE MENȚIUNI
- N-am folosit deloc sare, bazându-mă pe cea de la măsline.
- În trecut n-am adăugat lapte, dar de astă dată fu nevoie pentru omogenizarea aluatului.
- Se poate folosi usturoi proaspăt și acesta se fierbe și pasează împreună cu bucățelele de cartof.
- Cartea recomandă servirea lor când sunt calzi. Eu i-am păstrat pentru un meniu de weekend vreo patru zile prin debara într-o caserolă. În momentul servirii i-am încălzit 5 minute în cuptor. Au exact textura din ceasul preparării. Prietenilor le-au plăcut mult și reci.
- Cum am scris și în cazul celorlalte versiuni, îi ador. Sunt extrem de sățioși, se pregătesc foarte repede. Încă n-am încercat, dar am în intenție cazul în care las aluat la frigider peste noapte, doar să îi coc pentru micul dejun.
- I-am copt făr de semințe pentru că am uitat că-i plănuisem cu mac. N-aș zice că le-o lipsit ceva.
În arhiva colecției:
⧭ Biscuiții cu usturoi au rețeta arhivată AICI.
⧭ Cei cu ceapă sunt ĂȘTIA.
⧭ Și cartofii sunt ACI.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu