duminică, 14 februarie 2021

BISCUIȚI CU MĂSLINE

  

➽ Proiectul Fiecare vineri din februarie cu biscuiții ei sărați (2). Știu că-i duminică, dar prăgramasem neatentă în vinerea lui 2022 episodul. 

Încă de când am pregătit prima dată biscuiții cu ceapă mi i-am imaginat și în varianta aceasta. Am testat diverse variante de biscuiți cu măsline de-a lungul vremii, dar tuturora le-am găsit cusururi.  Astăzi am nimerit o rețetă pe care o voi tot repeta. Ura!


INGREDIENTE BISCUIȚI CU MĂSLINE (27 bucăți de 7.5 centimetri)

  • 300 grame cartofi curățați 
  • 100 grame unt
  • 100 grame măsline fără sâmburi
  • 150 grame ceapă
  • 400 grame făină (am avut tip 550)
  • 10 grame praf de copt
  • piper măcinat
  • usturoi granulat
  • 50 grame lapte

PREPARARE BISCUIȚI CU BRÂNZĂ
  • Am încălzit cuptorul la 230 de grade. 
  • Am tăiat cartofii cubulețe și i-am acoperit cu apă. I-am fiert până a trecut furculița prin ei. 
  • I-am pasat împreună cu untul.
  • Cât au fiert cartofii am tăiat ceapa și măslinele cubulețe.
  • Am adăugat piperul, usturoiul,  făina cernută cu praful de copt, ceapa și măslinele.
  • Am amestecat ușor cu mâna. Pentru că aluatul nu se lega am adăugat laptele treptat și am amestecat  până am obținut un aluat moale, pufos, dar nelipicios. 
  • Pe blatul de lucru am presărat puțină făină (cât să nu se lipească) și am întins aluatul cu sucitorul într-o foaie de 1 centimetru grosime.
  • Am decupat biscuiții cu forma rotundă de 7.5 centimetri.
  • I-am așezat pe tava acoperită cu hârtie de copt.
  • I-am copt la 230 de grade până s-au rumenit. Cartea zice până-n 15 minute, la mine, care am un cuptor foarte special, a fost nevoie de 30 - 35 minute. 
  • I-am lăsat la răcit pe un grătar. La sursă spune că-s de consumat doar calzi. 



ALTE MENȚIUNI

  • N-am folosit deloc sare, bazându-mă pe cea de la măsline. 
  • În trecut n-am adăugat lapte, dar de astă dată fu nevoie pentru omogenizarea aluatului.
  • Se poate folosi usturoi proaspăt și acesta se fierbe și pasează împreună cu bucățelele de cartof.   
  • Cartea recomandă servirea lor când sunt calzi. Eu i-am păstrat pentru un meniu de weekend vreo patru zile prin debara într-o caserolă. În momentul servirii i-am încălzit 5 minute în cuptor. Au exact textura din ceasul preparării. Prietenilor le-au plăcut mult și reci. 
  • Cum am scris și în cazul celorlalte versiuni, îi ador. Sunt extrem de sățioși, se pregătesc foarte repede. Încă n-am încercat, dar am în intenție cazul în care las aluat la frigider peste noapte, doar să îi coc pentru micul dejun.
  • I-am copt făr de semințe pentru că am uitat că-i plănuisem cu mac.  N-aș zice că le-o lipsit ceva. 


În arhiva colecției: 

⧭ Biscuiții cu usturoi au rețeta arhivată AICI.

Cei cu ceapă sunt ĂȘTIA.

⧭ Și cartofii sunt ACI


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu