vineri, 5 februarie 2021

BISCUIȚI CU BRÂNZĂ ȘI CARTOFI

 

 Proiectul Fiecare vineri din februarie cu biscuiții ei sărați (1)

Încă de când am pregătit prima dată biscuiții cu ceapă mi i-am imaginat în varianta aceasta. Aveam la congelator ceea ce credeam că este brânza perfectă pentru ei. Anul trecut se adunaseră  diverse bucăți de brânză care mai de care mai sărate, le-am mărunțit împreună și le-am congelat. După dezghețare nu doar că o rămas o brânză nesărată, dar fu și ușor iute, absolut minunată. De-aș reface de mii de ori încercarea, îs sigură că n-aș mai obține rezultatul acesta. 

Brânza nu a schimbat aroma biscuiților, dar datorită ei am copt cea mai pufoasă variantă dintre toate cele 3 încercate până acum. Mai am două ingrediente principale pe care vreau să le testez în formula de la rețeta originală și apoi m-oi liniști o vreme, căci mi-o fi din decembrie de când îi tot abuzez. 

Brânza e musai să fie una grasă și bine scursă. Poate fi caș, telemea. 


INGREDIENTE BISCUIȚI CU BRÂNZĂ (2 tăvi)

  • 350 grame cartofi curățați 
  • 50 grame unt
  • 100 grame brânză de vaci
  • 200 grame ceapă
  • 450 grame făină (am avut tip 550)
  • 10 grame praf de copt
  • 1 linguriță piper măcinat

PREPARARE BISCUIȚI CU BRÂNZĂ
  • Am încălzit cuptorul la 230 de grade. 
  • Am tăiat cartofii cubulețe și i-am acoperit cu apă. I-am fiert până a trecut furculița prin ei.
  • I-am pasat împreună cu untul și brânza.
  • Am adăugat piperul, făina cernută cu praful de copt și ceapa tocată mărunt.
  • Am amestecat ușor cu mâna până am obținut un aluat moale, pufos, dar nelipicios. 
  • Pe blatul de lucru am presărat puțină făină (cât să nu se lipească) și am întins aluatul cu sucitorul într-o foaie de 1 centimetru grosime.
  • Am decupat biscuiții (i-am tăiat la 10 centimetri lungime și 3 lățime).
  • I-am așezat pe tava acoperită cu hârtie de copt.
  • I-am copt la 230 de grade până s-au rumenit. Cartea zice până-n 15 minute, la mine, care am un cuptor foarte special, a fost nevoie de 25 - 30 minute. 
  • I-am lăsat la răcit pe un grătar. La sursă zice că-s de consumat doar calzi. 
  • I-am păstrat într-un vas înfoliat. 



ALTE MENȚIUNI

  • N-am folosit deloc sare, bazându-mă pe cea din brânză. 
  • În trecut foloseam 400 grame făină, acum am completat până când am obținut un aluat moale, dar nelipicios. 
  • Cartea recomandă, ziceam,  servirea lor când sunt calzi. Eu i-am mutat vreo trei, patru zile prin debara până la pozare. Moment în care i-am lăsat 5 minute în cuptorul încins. Aveau exact textura din ceasul preparării. De atunci tot așa i-am mâncat, încălziți. 
  • Cum am scris și în cazul celorlalte versiuni, îi ador. Sunt extrem de sățioși, se pregătesc foarte repede. Încă n-am încercat, dar am în intenție cazul în care las aluat la frigider peste noapte, doar să îi coc pentru micul dejun.
  • I-am copt făr de semințe pentru că am uitat că-i plănuisem cu mac.  N-aș zice că le-o lipsit ceva. 


În arhiva colecției: 

Biscuiții cu usturoi au rețeta arhivată AICI.

⧭ Cei cu ceapă sunt ĂȘTIA.

⧭ Și cartofii sunt ACI



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu