miercuri, 7 iulie 2021

JURNAL DE NEȘOFER #6


Parcă acuș scriam fila numărul 5 după examenul de teorie rutieră. Ș-or mai trecut două luni peste ea. Uf, ce mai zboară vremile noastre! Pe 8 îi traseul și de-l pic peste vreo 3 luni îi mai vine rândul iară. Singura mea dorință este să nu-mi expire școala înainte să iau permisul. A doua tură o prind în timpul regulamentar, dar a treia va fi pe muchie. 

Or fost închiși vreo 10 examinatori din Timiș în ultima vreme și cică-i decalaju' naibi între sesiuni. Mai sunt 5 activi, dintre care 4 sunt femei. E o statistică interesantă asta. 

- Să nu-mi ziceți că l-au acuzat și pe ăla cel mai rău. Eu cu el  vreau să pic!

- Nu i-au făcut ei dosar, și-o depus el demisia...

- Deci nevinovat și ăsta!

Când s-or terminat orele de școală, 30,  și instructorul anticipa că mai am nevoie de 20 am presupus că glumește și exagerează. La examen se vor fi adunat doar 18 suplimentare și de le-aș fi calculat mai pe măsura mea ș-ar mai fi încăput, aș mai fi cumpărat.

- Haideți să ne vedem pentru două ore și-n ziua examenului...

- Doamne ferește, să-mi moară de trei ori motoru' și să-mi spulberați și bruma de speranță c-aș avea vreo șansă ... Nici nu mă gândesc! 

Căci da, problemele mele cele noi sunt tot alea vechi: moare motoru', nu văd indicatoare, nu știu priorități. S-or mai adăugat și plecatu cu a doua, mers continuu cu prima.  Am rugat instructorul să-mi facă rost de niște prafuri legale care să-mi netezească emoțiile și mi-am urcat ambiția la nivelul: măcar 5, 10 minute să conduc și eu. Să nu pic din primele secunde

Am văzut fișa unui candidat respins pentru că n-o reușit să pornească mașina din 5 încercări și ăsta o devenit coșmarul meu ăl mai mare. Cam în fiecare zi blochez câte o intersecție cu omorât de trei ori consecutiv motorul, deci ceva talente pentru egalat recordul ăsta negativ aș avea. 

- Aș fi cel mai mare succes al dumneavoastră pe anul ăsta de-aș lua din prima, nu?

- Da!

- Deci am fost chiar cea mai tolomacă dintre tolomaci...

- Până acum da, dar înscrierile continuă până la finele anului, n-aș zice că-i o situație de rămas neschimbată până acolo.


Cel puțin zece medalii merită omul ăsta. În 50 de ore cu prostii l-am scos din țâțâni de 3 ori. Nu atunci când era să lipesc un șofer de mașina din care o coborât, nu atunci când am reușit să pornesc alarma din interior cu noi acolo, nu când am intrat în curu' lu' unu doar ca să-i arăt eu că scrie ȘCOALĂ pe mașină și nu FRAIER. Prima dată s-o-nervat pe la jumate pe motiv că doar de mă prostesc pot face atâtea greșeli. Pe urmă s-o lămurit că mi-s naturale și s-o calmat. A doua tură am intrat pe contrasens într-o intersecție și i-am răspuns senină că asta am înțeles de la el că trebuie să fac. Ultima dată o blocat plecarea cu a doua, dar eu nu m-am prins vreo zece încercări ce-i cu mașina. 

Mă-ncureajează continuu amintindu-mi de unde am plecat. După 6 ore nici nu reușeam să-mi păstrez banda. Când îi răspund c-am pornit de foarte jos, dar n-am ajuns unde e nevoie oprește siropoșeniile. 

Când mi-am făcut RMN-ul la întreaga coloană ș-am zăcut un ceas încapsulată, după ce m-am gândit la toate și tot mai rămăsese timp de șezut țeapănă, mi-am imaginat că-s la volan. Nu știu dacă apucasem să pornesc mașina când am ațipit în zgomotul ăla infernal. 

Din cauza defecțiunilor articulațiilor și încă neînceperii tratamentului, am o amorțire continuă pe partea stângă (picior, mână). E o aventură intensă controlarea ambreiajului în aste condiții. 

Oare ce-am mai uitat? Îmi place grozav să recitesc filele arhivate, am uitat tot ce-i în ele. De fac un test la teorie rar mai acumulez punctele de trecere. Am o minte atât de odihnită de nu rețin nici comenzile instructorului de la jumatea străzii pân la capătul ei, dară răspunsuri teoretice învățate pe de rost cu două luni în urmă. 

B. o cumpărat un Smărtulică. Îmi arată cu săgeți cum tre să urc/cobor treptele de viteză și mă bate gându' de pic mâine să mă transfer la examen pe mașină automată. Am vreo 200 de euro în plicul pentru Cupăraș deci pân la 5000 mai e puțin. 

- Universule, am încredere deplină că mi le așterni corect pe cele ce va să vină. Amin! Și tare mulțumesc!


_____________________________________________

În arhiva Dacă și eu pot, apăi nu există nu se poate filele sunt:

1.

2.

3.

4.

5.


2 comentarii:

  1. Bafta la examen! Respira, delimiteaza clar mana dreapta de cea stanga, sterge-ti bine ochelarii, respira si apoi respira iar! Nu-ti da limite de neatins si fa pace cu tine. Ajuta si un ceai de tei :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil singurul lucru pe care l-am știut azi bine la examen fu cu stânga și cu dreapta, în rest DEZASTRU (ca să citez din doamna polițist).

      Ștergere