luni, 10 februarie 2020

DECORAȚIUNI PENTRU TORT - PURCELUȘI ÎN NOROI

  • Dacă tot am muncit o săptămână pentru un tort, am decis că-l pot publica în tot atâtea zile. Primul episod povestește puțin despre unul dintre tablourile tortului. (1/5)
Cel de astăzi este poate unul dintre cele mai rapide decoruri pe care le-am făcut vreodată. Am avut bafta de a găsi cel mai potrivit tutorial pentru inspirație. AICI este. 


De doi ani folosesc pentru modelat pasta de zahăr Princess. Era consumată pentru decorațiunile din laborator. Fondantul Odense, pe care-l cumpăram înainte să aterizez acolo, era folosit doar pentru îmbrăcat torturile. Pasta de zahăr se combina c-un întăritor praf, parcă CMC. Acasă adaug puțin amidon și las multe zile piesele la uscat. Le modelez cu o săptămână înainte de tort. 
Purcelușul căruia i se vedea doar buricul nu a mai avut loc pe tortul final. 



Pentru groapa cu noroi am topit pe aburi 100 grame ciocolată de lapte cu 150 grame frișcă lichidă. Ce a rămas am folosit pentru a lipi gardul de tort. 


Pozele cele frumoase sunt reușite de B., de aceea n-am știut la care să renunț. Cele urâte îs ale cofetăresei. 

- Tare mulțumesc, B.!


2 comentarii: