13/31➤Provocarea lunii decembrie 31 de povești pentru 31 de zile.
- 150 grame unt 82% grăsime moale
- 150 grame zahăr tos
- 15 grame zahăr vanilat
- 3 ouă
- 225 grame făină
- 3 grame sare
- 125 grame alune tocate mărunt
- pentru decorat: 30 grame bănuți de ciocolată
Preparare Fursecuri cu alune și ciocolată
Pasul zero, ca la mai toate copturile, constă în pregătirea tăvii și preîncălzirea cuptorului. Am tapetat tava de copt cu hârtie cerată. Am aprins cuptorul la 175 de grade Celsius. Am tocat alunele.
Am mixat spumă untul moale cu zahărul tos și cel vanilat. Am adăugat ouăle pe rând, amestecând bine după fiecare. Am încorporat făina cu sarea. Am obținut o compoziție moale, foarte lipicioasă.
Am adăugat alunele tocate și am omogenizat amestecul.
Am împărțit aluatul în 2 tăvi de copt folosindu-mă de două lingurițe.
Pe fiecare fursec am adăugat un năsturel de ciocolată. Fursecurile se pun la distanță de marginea tăvii și de celelalte fursecuri. Distanța mea fu de 4 centimetri, dar putea fi și mai mică.
Se lățesc la copt și de nu există distanță între fursecuri, acestea se vor uni după coacere sau se vor deforma lovindu-se de pereții tăvii.
După 5 minute le-am scos din tavă pe un grătar la răcit. Nu sunt fragile fierbinți.
Fursecurile sunt crocante după coacere. Le-am depozitat reci într-un borcan cu capac și deja s-au înmuiat după o zi.
➤ Alte mențiuni
1. La una dintre variante am folosit zahăr brun. Nu am observat diferențe de gust.
2. Când am folosit porționatorul de înghețată pentru a forma fursecurile, am obținut jumătate din numărul celor modelate cu lingurița. Fursecurile mari și-au păstrat mai bine forma la copt.
➤ Alte rețete de fursecuri sunt arhivate AICI:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu