marți, 5 decembrie 2023

BOMBOANE CU LAVANDĂ

 

5/31 ➤ Provocarea lunii decembrie  31 de povești pentru 31 de zile.

Bomboanele acestea le-am făcut în septembrie și încă mi-i gândul la ele. Sunt preferatele mele din duzina de variante experimentată în ultimii timpi. 

Ingrediente pentru 15 bomboane:

  • 55 grame unt moale
  • 50 grame zahăr 
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • esență de vanilie, rom
  • 85 grame făină
  • 2 grame praf de copt
  • 55 grame lapte

Pentru glasat bomboanele:

  • 200 grame ciocolată albă
  • 125 grame șerbet de lavandă

Pentru decorare:

  • lavandă și zahăr mov



PREPARARE BOMBOANE

  • Am bătut cu mixerul spumă untul moale cu zahărul și sarea. 
  • Am adăugat oul, esențele. Am continuat baterea.
  • La final am cernut făina și praful de copt. Le-am încorporat scurt,  cu mixerul la viteză mică concomitent cu laptele.

COACERE BOMBOANE

  • Am încălzit aparatul special pentru Cake Pops. 
  • Am turnat compoziția într-un poș. I-am tăiat puțin vârful și am umplut formele de copt.


  • Deși instrucțiunile aparatului recomandă 10 minute de coacere, la mine fu nevoie de 15.  
 

  • Am lăsat bomboanele la răcit cât am pregătit glazura. 



GLAZURARE BOMBOANE

Am tăiat ciocolata bucățele.  

Într-o crăticioară am topit-o  pe aburi, amestecând continuu. Separat am încălzit pe aburi și șerbetul, pe care l-am încorporat în ciocolata moale.  Am acoperit fiecare bomboană scuturând excesul de glazură. 


Fiecare bomboană glasată am așezat-o pe un grătar la uscat. 


Imediat am decorat-o cu zahăr și lavandă.


Chiar de nu-s perfecte, glazura a fost foarte groasă și acoperirea nu am reușit-o uniform, sunt unele dintre cele mai grozave de le-am nimerit vreodată. Am primit șerbetul și zicea eticheta c-o fost folosit ulei esențial de lavandă. Când nu era amestecat cu ciocolată prima impresie era că are gust de săpun. Cu ciocolata albă s-a diluat și a rămas o aromă fină, surprinzătoare. 



Alte mențiuni:

  • Am copt mai  multe doze și le-am decorat diferit. De aceea sunt atât de multe coapte în poze și de puține decorate.
  • Le-am păstrat în loc răcoros în caserole închise cu capac. 
  • În arhivă sunt și fursecurile cu șerbet de lavandă, ACESTEA. Sunt minunate și surprinzătoare. Asemeni bomboanelor. 


  • Celelalte rețete de bomboane sunt adunate AICI



🎀🎍🎄 31 de povești pentru 31 de zile în arhivă:







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu