marți, 14 noiembrie 2023

FURSECURI PECAN

 

Să mă laud cu ce am născocit ieri. 
Am căpătat un pachet cu nuci pecan. Mare pomană fu! 



După ce am gustat brioșele, primul meu experiment cu pecan - AICI rețeta, mi-am zis că au textura unor fursecuri uriașe. Așa s-o născut fursecurile acestea  și încă mi-i uimire cât de grozave sunt. 

Ingrediente (35 fursecuri,  650 grame)

  • 150 grame unt 82% grăsime moale
  • 135 grame zahăr tos
  • 15 grame zahăr vanilat
  • 3 ouă
  • 200 grame făină
  • 3 grame sare
  • 40 grame fulgi de cocos
  • 100 grame nuci pecan prăjite și tocate mărunt



Preparare Fursecuri Pecan

Pasul zero, ca la mai toate copturile, constă în pregătirea tăvii și preîncălzirea cuptorului. Am  tapetat tava de copt cu hârtie cerată. Am aprins cuptorul la 175 de grade Celsius. 

Am mixat spumă untul moale cu zahărul tos și cel vanilat. Am adăugat ouăle pe rând, amestecând bine după fiecare. Am încorporat făina cu sarea, pecanul și cocosul. Am obținut o compoziție puțin moale, foarte lipicioasă. 


Am împărțit compoziția în 2 tăvi de copt folosindu-mă de porționatorul de înghețată.  Se pot turna cu o lingură în lipsa lui. Fiecare fursec se pune la distanță și de marginea tăvii și de celelalte fursecuri. 

Se lățesc la copt și de nu există distanță de cel puțin 3 centimetri între fursecuri, acestea se vor uni după coacere sau se vor deforma lovindu-se de pereții tăvii. 

Se coc 15 - 20 de minute la 175 de grade până se  rumenesc. Le-am lăsat 20 de minute și fu puțin cam mult. 

După 5 minute  le-am scos din tavă pe un grătar la răcit. Nu sunt fragile fierbinți.  

Fursecurile sunt crocante după coacere. Le-am depozitat reci într-un borcan cu capac și deja s-au înmuiat după o zi. Pecanul este din abundență, dar nu domină toate aromele.  Cocosul asigură textura lui specifică, fursecurile sunt delicioase. 





ALTE MENȚIUNI

Brioșele or fost inspirate de rețeta Checului Pecan din catalogul Patiseria de acasă. Pân la urmă va trebui să testez și checul, de-oi mai găsi pe undeva nuci.  Varianta fursecurilor - biscuiți mi se pare câștigătoarea supremă. 


De astă dată am înlocuit 150 grame zahăr pudră cu  135 grame zahăr tos. Fursecurile sunt mai dulci decât brioșele.
 
Am tocat nucile prăjite pe cât de mărunt am putut. Pe sfert față de cum  au fost pentru brioșe în poza asta.


Am avut 750 grame aluat și 650 grame fursecuri după coacere. Porționatorul de înghețată are 5 centimetri și după coacere fursecurile au avut diametrul de 6 centimetri. 

Cât prima tavă a stat la cuptor compoziția rămasă am păstrat-o la temperatura camerei, 20 de grade Celsius. N-am observat diferențe între cele două coaceri. 

Ar fi fost grozav să am jumătăți de pecan pentru decorat fiecare fursec! 

✔ Alte peste 40 de rețete pentru fursecuri sunt adunate AICI



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu