miercuri, 6 decembrie 2023

DESPRE LUCRURILE SIMPLE (77) # RECOLTA


 6/31 ➤ Provocarea lunii decembrie  31 de povești pentru 31 de zile.

Arhiva mă acuză c-am abandonat Proiectul Lucrurilor simple în martie 2021. De n-aș fi văzut dovada negru pe alb, aș fi răspuns: Anul ăsta n-am mai scris, dar în ăilalții sigur am cules bilețele făr de număr. Încă sunt șocată de viteza cu care dispare timpul când eu mi-s pe margine, cu mâinile pe chept. Întâmplarea face (oare?!) ca notița de atunci să fie tot despre cărți. Trei milioane fu bucuria de cu doi ani în urmă, acuș am dublat-o la fix șase.

 

**

Se ia un borcan și sub capacul lui se depozitează pe bilețele toate fericirile anului. Sau se ia un blog și i se dă misiunea asta. Ia să mai completez c-o liniuță planul  2016 - 2023. 

- Exerciții de echilibru: a se identifica cel puțin o fericire în șapte zile curgătoare! 

Mi-i și teamă să presupun de când are B. buget pentru cărți. Io zic convinsă doi și extrasul dovedește făr de milă cinci ani. Sigur e că în august, când mi-o cerut lista cărților, ca să nu răspund a infinita oară Nu o am, am gângurit misterioasă Păstrez trei luni pentru Black Friday. Zis și făcut. Ocazie cu care mi-am deschis o agendă exclusiv pentru adunat titluri. Să nu mă mai trezesc că am rătăcit bilețele și taman când îs bani de cheltuit eu nu am niciun titlu în cap. 

Am adunat 50 de titluri. La final de octombrie valorau douăzeci de milioane. Librăria mea preferată (care cuprinde cele mai multe dintre favorite) le-o redus la jumatea lui noiembrie, pentru evenimentul de care zic, cu cel mult 20%. În celelalte două magazine care acceptă cardul restrictiv al lui B. lipseau multe dintre cărțile Listei cu musai. Am sucit și învârtit calcule de parcă aș fi lansat pe Lună comanda. Nu-mi ajungeau banii, șase sute de lei, nu cuprindeau cărțile autorilor iubiți și iară sucește și bagă și scoate și adaugă și taie. Pân la urmă am răzbit. 

Încep să-mi recuperez și dintre cărțile împrumutate și astfel pierdute. Am izbutit de astă dată să readuc la colecție Pădurea norvegiană și Călătoria către sine. Ocazie cu care-mi propun să le și recitesc. 

Am îngrămădit volume ce-mi lipsesc din opera autorilor preferați cu titluri ce mi-or atras atenția în ultima clipă. Cred că cel mai mulțumită sunt pentru scrierile Laurei Frunză și lui Marian Godină. Sunt oameni pe care-i citesc gratuit de peste un deceniu. Și pe care-i sar ușor din comandă când mi-i disponibil doar bugetul micuț al unei luni. 

B., mulțumesc pentru cel mai prețios dintre daruri!

De-ncheiere, ce-o picat la montaj: o cheamă Ti (Tigra) și-i cel mai bătrân pisoi al nostru (azi sunt opt). O avem din martie 2019 și ne-o fost dăruită de un om care-n aste zile adună anul de când s-o dus să glumească  și-n alte lumi.  Îmi mai transmite mesaje de la el, dar e o poveste ce nu-ncape aci, acum. 




🎀🎍🎄 31 de povești pentru 31 de zile în arhivă:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu