sâmbătă, 19 martie 2022

TORT FERMA ANIMALELOR

⧪ (3/4) Săptămâna asta mi-am propus  să-mi mut întreaga atenție pe restanțele de la torturi

- Tori, cu mult drag și gânduri d' alea bune, dedicație specială pentru tine de voi și reuși să mă țin de plan.


Pe 16 aprilie 2021 fetița cea mare, aflată atunci în plasament la oameni dragi, o împlinit 8 ani. Era ziua în care mă-ntorceam de la examenul de legislație rutieră pentru permis. De-ntre timp n-aș fi renunțat, era foarte posibil ca 16 aprilie 2022 să mă găsească tot acolo, cu un al doilea dosar. 

Între timp copila o plecat la o familie adoptivă și bocesc de câte ori îmi amintesc teama cu care o decolat spre altă viață. Și-o ales un tort cu animăluțe doar pentru că auzise despre un altul, ACESTA.


Pentru că ea nu era în preajma noastră atunci, nici prin cap nu mi-o trecut că la ăla-i fu dorința. Dar îl știa bine din poveștile și pozele tatălui și mi-o zis abia când l-o zărit pe ăsta că nu are purceluși la piscină. Dar tot îi fu bucurie uriașă, ceea ce mi-i fericire și azi. O fetiță abandonată de mamă împreună cu sora ei, trecută prin familii de plasament și adopții eșuate, la 8 ani fix șede-n genunchi necrezând că-i un tort adevărat pentru ea.  

E un tort muncit cu foarte multă bucurie, cu atât de multă de nici prețul ingredientelor nu l-am acoperit cu banii ceruți pe el. Nimic nou sub soare dară. 




Tortul (24 x 30 centimetri, 3.85 kilograme) a avut în secțiune (de jos în sus):

  1. Blat Tuxedo 
  2. Cremă de ciocolată cu lapte (Mousse)
  3. Blat pandișpan umezit cu sirop de cacao
  4. Mousse de ciocolată cu lapte
  5. Blat cu nuci umezit cu sirop de vanilie
  • Îmbrăcat în cremă de unt colorată cu verde - 350 grame

  • Decorat cu elemente din fondant Princess (550 grame) și fulgi de cocos colorați cu verde. 

  • Scândurile pentru gard sunt decupate din fondant alb și colorate cu pudră de cacao înmuiată cu apă. 






_____________
  • Rețeta pentru blatul Tuxedo am detaliat-o AICI.

  • Despre mousse-ul de ciocolată cu lapte am povestit la ACEASTĂ prăjitură.

  • Crema de unt este ACEASTA. Am folosit pentru colorare două nuanțe de verde. O altă variantă de cremă cu ciocolată folosită pentru acoperirea torturilor este AICI
  • Blatul cu nuci este AICI
  • Pentru a colora cocos, dizolv colorant în apă. În apa colorată adaug fulgii de cocos, apoi îi scot pe hârtie absorbantă și-i las la uscat. Pentru acest tort am folosit două nuanțe de verde. 

  • Nu-mi amintesc de ce am ales pentru blatul alb de pandișpan sirop de cacao. 150 grame de apă le-am fiert cu 50 grame zahăr și 15 grame cacao. După răcire am adăugat rom și vanilie. 

În arhivă alte torturi (aproape 100) sunt adunate sub două etichete AICI și DINCOACE.  

2 comentarii:

  1. F DRAGUTE ANIMALUTELE,NU CRED CA AS AVEA RABDARE SA FAC TOATE MINUNILE ASTEA.Fondant de care ai folosit?(e intens colorat,arată bine)Torina

    RăspundețiȘtergere