-
(1/4) Săptămâna asta mi-am propus pentru câteva clipe să-mi mut întreaga atenție pe restanțele de la torturi.
Este probabil cel mai curat tort pe care l-am făcut vreodată și asta mi-o cam fost bucurie. N-am mai aruncat zeci de detalii și culori, se vor recupera la torturile din următoarele zile, nu-i bai. Combinația ciocolată albă - zmeură - brânză am redescoperit-o în caietul de rețete rămas din laboratorul de cofetărie. Uitasem complet de ea, dar mi-o plăcut mult.
Ca-ntotdeauna m-am complicat aiurea. Am copt cele mai mari blaturi pe care mi le permit tăvile, pentru că mi s-o cerut cel mai mare tort pe care-l pot face. Când au fost gata blaturile am descoperit că n-am pentru ele suport pe care să le montez, deci le-am decupat mai mici. Apoi am asamblat tortul după noile măsurători. Nu luasem în calcul că masa are câteva elemente secundare (tetiera și cotierele). Am refăcut iară planul eliminând bucăți din tortul asamblat. Rămas tot mai mic dară. Apoi n-am avut în vedere că îmbrăcarea în fondant îmi va schimba iară dimensiunile. Așa am ajuns aproape să nu-mi încapă tetiera și cotierele au rămas acasă, că pentru alea chiar n-am mai găsit spațiu pe lângă. Asta fu calea urmată pentru a aduna șapteșpe ore de lucru la un tort simplu, un dreptunghi acolo.
Inginerești:
- Tortul a cântărit puțin peste 5 kilograme.
- Dimensiuni: 34 x 26 centimetri.
- 2 blaturi (sus, jos) pandișpan însiropate
- Foi subțiri de pandișpan pentru lateralele tortului înainte de fondant.
- Blatul de la mijloc: pișcoturi de șampanie umezite foarte puțin.
- Primul strat de cremă: mousse de ciocolată albă cu zmeură congelată.
- Al doilea: cremă de brânză cu jeleu de zmeură.
- Unt spumat cu zahăr pudră și vanilie ca strat protector între tort și fondant.
- Am cumpărat direct fondant albastru, aveam nevoie de o culoare intensă pe care greu aș fi obținut-o pornind de la alb. B. n-o nimerit albastrul cerut dintre zecile de nuanțe disponibile în magazin. O nimerit în schimb o acritură de vânzătoare. Am încercat să dreg neconcordanța folosind colorant, dar mi-o fost imposibil. Modelul cerut avea albastrul din steagul României.
De vă-ntrebați ce-i cu poșetele alea două de pe tort, vă răspund că-s două prosoape.
Arată foarte bine colorat.Nu am folosit crema de brinza de unde o cumperi?
RăspundețiȘtergereTori, înainte de ultima poză, unde scrie: Unul dintre textele în care am detaliat crema de brânză și blaturile este ĂSTA, dacă dai click pe cuvântul ĂSTA te va duce la o rețetă unde povestesc că pentru crema de brânză folosesc frișcă, brânză de vaci și mascarpone.
ȘtergereTorina sunt,am uita sa ma semnez.
RăspundețiȘtergereMultumesc,credeam ca brinza de vaci schimba gustul de cremă.
RăspundețiȘtergereAm pe blog și creme unde folosesc 50% brânză de vaci și 50% frișcă pasată fin cu blenderul, de exemplu la cheesecake-uri. La torturi pentru o cremă mai aerată am rămas pe varianta cantități egale brânză, mascarpone, frișcă. Asta-n teorie, că-n practică le ajustez în funcție de cantitățile pe care le am. Dacă am cutie la 250 grame de mascarpone, atunci scad 50 de grame de la brânză și folosesc doar 200 brânză dulce. Îs ca tine, adun în tort tot ce am prin casă:)))
Ștergere😁🤗
RăspundețiȘtergere