vineri, 9 aprilie 2021

CHEC DE POST

➽ Proiectul Fiecare vineri din aprilie cu desertul ei de post (2)


AICI checul inspirație al Olguței, pe care l-am pregătit făr de ciocolată pentru prima vineri a proiectului.  


INGREDIENTE pentru un chec (forma 22 x 8 centimetri)

  • 60 grame fulgi nucă de cocos sau  nucă de cocos mărunțită
  • 280 grame făină
  • 150 grame zahăr
  • 4 grame praf de copt
  • 4 grame bicarbonat
  • 2 grame sare
  • 200 grame lapte de cocos 
  • 80 grame ulei 
  • 5 grame oțet 
  • vanilie
  • 75 grame fulgi de ciocolată neagră 


PREPARARE 

  • Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
  • Într-un bol se cern și se amestecă ingredientele uscate. Se combină cu ciocolata. 
  • Se adaugă cele umede și se omogenizează scurt (cu o furculiță sau o lingură). Se obține o compoziție groasă, dar curgătoare. 


  • În tava de chec tapetată cu hârtie de copt se toarnă întreaga compoziție. 
  • Checul se coace până trece testul scobitorii. 35 - 40 minute zice la sursă. În ultimele 10 minute am acoperit checul cu hârtie de copt pentru a nu-l arde la suprafață. 



  • L-am lăsat 5 minute la răcorit în tava de copt, apoi l-am scos pe un grătar. 
  • Dacă nu se servește imediat, Olguța recomandă păstrarea lui la frigider. 



ALTE MENȚIUNI

✔ Se recomandă pentru înlocuirea laptelui de cocos cel din migdale sau soia. Fulgii de cocos sau cocosul mărunțit din interior sunt cei care vor dicta aroma indiferent de lapte, dar cel de cocos din conservă este foarte gras și se obține un chec dens, ușor umed. 

✔ Pentru a folosi întreaga conservă cu lapte de cocos am copt două checuri și le-am păstrat la rece (într-o debara răcoroasă), împachetate în hârtia-n care s-au copt și ținute-n pungi mai mult de-o săptămână. Au rămas proaspete, cu textura din prima clipă întreaga perioadă. 

✔ Tot la sursă se recomandă a folosi fulgii de cocos în defavoarea cocosului mărunțit. 

✔ Prima variantă a checului este ACI




✔ Alte rețete făr de carne, brânză, ouă se găsesc accesând eticheta ACEASTA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu