joi, 27 noiembrie 2014

Curtea bunicilor - decoraţiuni din fondant

Cu mare drag am lucrat la decoraţiunile pentru tortul 2 ani de Teo. Sper să-l mai ţină mulţi ani pasiunea aceasta pentru animale pân să-i fie doborîtă de cea pentru roboţi şi maşinuţe. Am mari emoţii pentru personajele mele. Dacă pe Pluto de la un an l-o decapitat înainte să se stingă lumânarea - aci mărturii, totuşi pe câinele omidă l-o protejat multă vreme printre jucării - aci câinele râmă.


Când Ştefănuţ mă boscorodea că la nu ştiu ce maşină, pentru care trudisem juma de zi, uite cum am ratat roţile, uite cum nu-i botu, mă gândeam că nu există ceva mai complicat  pân am ajuns la animăluţele lu’ Teo. În cinci ceasuri ş-un cutremur am meşterit repede găina, puiul şi m-am împotmolit fix la ochii lu’ şoricica purcica.  Nu exagerez deloc când zic că de cinci ori consecutiv i-am refăcut capul pe motiv de neochi. Pân la urmă i-am lăsat albaştri, mult departe de modelul pe care l-am avut – aici tortul minunat de la care m-am inspirat.



Dacă la prima văcuţă - povestea ei aici -  am lucrat juma de ceas că mai mult nu fu, la asta am meşterit trei, diferenţe mari io nu văz cu excepţia cariocii albastre pe care mi-am achiziţionat-o între timp pentru ochi. Şi care e atât de închisă de poţi jura că-i negru - decolorată aci de mine cu zeamă de lămâie.

Văcuţa numărul de octombrie
Văcuţa numărul de noiembrie, numărul doi 
Îmi imaginam că din litere voi face un gărduţ, îs atât de fragile însă că şi la orizontală s-au mai rupt. Vor şedea toate pe un tort de post, deci mari şanse de tort spectaculos n-am.


Ouăle cocoşului găinii  sunt nişte drajeuri pestriţe cumpărate de la Auchan, un leu vro cinşpe bucăţi. Coşarca este făcută pe modelul celorlalte coşuri zambetane. Iară paiele din ea, îs paie-paie.


-         G., cam mi-au ieşit personajele lu’ Teo
-         Şi proporţiile, tot?!
-         Bineînţeles că nu!

Dacă puiul e cât găina,  porcul mai mic decât puiul şi vaca un centimetru peste porc, atunci  care dintre personaje are înălţimea corectă?!


4 comentarii:

  1. Imi place de mor gaina si fata ta de masa ♥♥♥
    La multi ani lui Theo cel mic si voinic! Sa aiba viata frumoasa si sa fie mereu senin pe strada lui!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fata mea de masa e o coala de hartie:) Multumim pentru gandurile bune, i le impachetez pentru maine:)

      Ștergere