Când Crisa o lansat Virtual Hug printre cele dintâi destinatare la care m-am
gândit fu Ancuţa. Mă intersectasem cu ea două zile la cursul de modelat
figurine, suficient cât s-o adaug colecţiei mele de Oameni faini. Atâta m-am gândit că iaca abia
la episodul nouă am ajuns să şi înfăptuiesc
isprava.
Luna aceasta aveam trebuinţă d-un dar dulce special. Ceea ce la mine se
traduce prin “reţetă nouă de
testat”. M-am oprit la tortul criminal cu ciocolată şi ghimbir din
prima. M-aş pupa pe frunte să mă felicit pentru aşa alegere grozavă! Sigur,
Crisa iară va zice că l-am schimbat de nu-l mai recunoaşte nici măsa sa şi io
n-oi contrazice-o.
Am folosit jumătate din
cantitatea iniţială de ingrediente pentru o producţie de
24 minibrioşe şi 7 brioşe mari. Adică:
-
200 gr ciocolată neagră
-
12 gr cacao
-
125 gr zahăr
-
125 gr unt
-
1/2 lingură ghimbir proaspăt ras
-
75 gr migdale măcinate, Ancuţa o folosit pudră,
io le-am dat pe maşina de nucă
-
3 ouă mari
-
1 linguriţă praf de copt, ăsta l-am pus d ela
mine, în reţeta originală nu-i
Am aprins cuptorul.
Am separat albuşurile de gălbenuşuri.
Am pus untul cu zahărul, făr de 3 linguri, la
topit pe foc. Când s-o topit zahărul am adăugat ciocolata şi am oprit focul.
Când s-o topit şi ciocolata am adăugat gălbenuşurile pe rând.
Am mixat bezea albuşurile cu cele 3 linguri de
zahăr.
Am amestecat peste ciocolată migdale şi praful de
copt.
Am turnat peste albuşuri compoziţia gălbenuşurilor
prin amestecare uşoară cu telul.
Am umplut chesele de brioşe şi am copt la foc mediu
20 minute. Cele mini la 20 de minute erau olecuţă cu fundu ars. Cele mari o
fost numa bine coapte. Pentru că am copt în două ture, întâi cele mari, apoi
cele mici, compoziţia a stat la frigider.
Sigur că, exact ca-n cazul altor
surprize dulci, nu mai fu vreme de decorat. Mi-aş fi dorit să le dăruiesc
decorate cu bufniţe din fondant şi mesajul alegeri înţelepte. Fu vreme doar să
le împachetez în carton şi să comunic
mesajul cu pixul. Dar am dres-o, am avut tricou cu bufniţă.
Apoi, pe îndelete, după livrare,
cu bucuria aniversatului în suflet, se găsi vreme şi pentru finalizat cremos.
Crema de brânză – îs
sigură că-s criminale cu glazura Ancuţei, dar pentru mine era prea multă
ciocolată. Deşi, chiar voi repeta reţeta
ca tort complet cu ghimbir confiat.
Pentru jumătate din brioşe deci, cele care au
supravieţuit pân la decorare:
-
200
gr cremă de brânză Frischa
-
100
gr unt gras moale
-
50 gr
zahăr pudră
Mixat bine untul cu zahărul, adăugată brânza
treptat şi gata.
Mulţumesc, Ancuţa! Grozavă reţetă!
În programul viitor tot brioşe,
că doară nu era să dăruiesc două nedecorate când la fel de bine puteam patru
nedecorate. Ha, ha! Deşi e iară săptămână de spital, sper să fie făr de poveşti
crunte de astă dată.
Chiar daca te asteptai la asta, uite ca nu o sa zic vorba de duh :P
RăspundețiȘtergereTare ma minunez cum de ai reusit sa pastrezi lucrurile (a se citi briosele) simple si fara de nici o complicatie! Nu te recunosc! :D
Na, ca s-o cherdut un raspuns. Crisa, imi fu tare greu pe brunele astea sa le las far de inimi albe:)))
ȘtergereInimile alea albe iti pot intrista totusi brunele....fiind ceva nefiresc si nenatural la briose....pot parea mai mult triste pentru ceea ce nu se intimpla permanent si nu au garantia ca se va mai repeta in toate cofetariile din lume....
ȘtergereA, pe zambetania is multe briose "inimoase". Ba cu unele dintre ele am si castigat la Crisa un concurs. Adica, de-mi dai voie sa ma laud, am castigat toate premiile unui concurs:))))
Ștergereera vorba despre briose, nu despre tine...pe ele le-ai intrebat vreodata...?!
RăspundețiȘtergereA, mărturisesc spăşit că singurele relaţii ce le am cu brioşele sunt de consum, ce-au pe suflet n-am ascultat niciodată între două îmbucături:))))))))))))
ȘtergereOk...atunci prefer sa fiu una dintre briosele tale...cel putin poate ca am avut parte de putina mingiiere de la destle tale...inainte de a ma coace si a ma impopotona asa...
ȘtergereAm zambit A la asa nastrusnicie caci briosele au ajuns la om drag.
Ștergere