marți, 11 februarie 2014

Tort mov-verde şi Virtual hug


  E doar o telegramă pentru că-s prin sat. Pentru o  vreme va fi pauză p’aici, nu mai îs bani de  internet pentru zambetania.

 1. Aparenţele înşeală!
În poze e  unul dintre cele mai peticite torturi zambetane (un pliu la primul etaj, două rupturi la cel de bază, bordura înădită şi strâmbă). Mai am de lucrat şi la nunanţele de  crem-verde-mov, combinaţie ce-mi place grozav!

2. De grija lui
Mă sună sor’ mea, la vro 4 ceasuri după ce îl terminasem pe tort. Io nu poci dormi în noaptea de dinainte de predare şi decorare – am tot felul de coşmaruri cu ce se întâmplă prost, apoi am şi emoţii pentru cum va arăta la final, deci prefer să mă trezesc foarte devreme preventiv. Mă sună sor’mea ziceam.
- Nu ţi-o ieşit?! Nu l-ai terminat?!
- Ba, cam da!
- Şi de ce nu m-ai sunat, tu ştii câte griji mi-am făcut pentru el?!

3.Inginereşti
O avut un kil jumate făr de pdz, n-am habar la final. Doar florile sunt din odense alb, restul e pdz. Ciocolatoasă Milka cu frişcă Dorna şi vişine congelate, foi de blat pandişpan, cremă de vanilie cu unt şi strat de bezele cu ciocolată amară, ratate cu o zi înainte din lista celor 15 deserturi pentru dăruit. L-am gustat şi pot amu jura că fac torturi tare gustoase, cu secţiuni minunate!

4. Ce-şi face fumeia cu mâna ei
 Hortensiile astea au fost cumplite. Şi m-o avertizat Tori, da’ io tot m-am încăpăţânat să nu le schimb. Întai au picat jumate de pe sârmă la decorare, un sfert la împachetare şi transport. Am încercat în toate felurile, bulb la uscat pe sârmă şi apoi lipit floarea, bulb şi floare consecutiv. Îmi trebe o metodă pentru lucrat din aceeaşi bucata de pastă cele două. Nu mai spun cât de complicat fu să le usuc nedrepte. Am trecut de la chesele de bomboane pân la duiurile de inox prin tot ce ne-o trecut prin minte. Am avut 52, o stat pe sârma lor pân la final 13!!


Aveam vorbele scrise pentru reţeta de nuci umplute cu caramel prin care vroiam s-o îmbrăţişez virtual pe Crisa. Nici nu fu timp de poze, nici nu au ieşit cele mai grozave nuci pregătite de mine vrodată. Deci, particip la Virtual Hug c-un tort pentru G. şi înainte să dau copy/paste la ce era programat, mai adaug doar că recomandarea ta Crisa pentru rulouri, de cremă malaga o spălat multe dintre păcatele dulciurilor parţial ratate, iară chocolate crinckles, în loc de testat în grabă macarons, fu straşnică idee!
Şi amu de la nuci citire:
Pentru că-i o reţetă salvatoare şi când am pofte şi când tre să dăruiesc şi când e botez - ca multe alte reţete crisiene devenite bază-n bucătăria mea  şi pentru că luată cu tortulitu şi meşteritu decoraţiunilor nu-s în stare de pregătit îmbrăţişarea virtuală gândită, mă-ndrept spre Crisa luna aceasta. Aşa, pentru că nu-i nici ziua ei de naştere, nici vrun alt moment aniversar ştiut, nici Crăciunu, ci doar pentru că mi-i parte virtuală- n toate bucuriile ce reuşesc a le sădi în oamenii mei cei reali.

Săru mâna, Crisa! Ti-mbrăţişez c-o căruţă di sănătate, bine?


4 comentarii:

  1. Fata, m-ai facut sa plang!! Nu te iert pentru asta! :*
    Ti-am fost de folos zici? Tare ma bucur! :D
    Sarut mana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am avut deloc intentia sa te fac sa plangi, alta data m-am straduit pentru asta:)) Cand o sa mai am trebi de astea importante iti trimit meniul din vreme pentru aprobare, ca sa nu mai am timpi de erori:))

      Ștergere
  2. e o placere sa-ti citesc postarile,te imbratisez.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amu mi-o dat mie lacrimile Lili de emotie si drag ca ai venit si cu vorbe pe zambetania. Parca-s in curtea scolii si fac parte din gasca cea mai grozava! Am avut o lista de 15 deserturi pentru sambata, nu le-am reusit decat pe jumate, dar fu acolo o prajitura cu foi de nuci si crema de cafea de pe blogul tau absolut criminala!

      Ștergere