miercuri, 12 februarie 2020

DECORAȚIUNI PENTRU TORT - GRĂDINA DE LEGUME


(3/5) Dacă tot am muncit o săptămână pentru un tort, am decis că-l pot publica în tot atâtea zile. 
  • Primul episod al purcelușilor în noroi este AICI.
  • Cel de al doilea este ACESTA

Astăzi ultima parte a decorațiunilor, vor urma rețeta tortului (4) și tortul decorat (5). 


Nu mi-am dorit iepurași decupați, dar îmi fu teamă că de-i voi încerca 3 D voi obține alte pocitanii. Legumele și iepurașii sunt din pastă de zahăr Princess întărită cu amidon. 

Pentru IARBĂ am folosit fulgi de cocos. Am colorat puțină apă în care am scăldat fulgii și apoi i-am pus la uscat amestecându-i din când în când. Am folosit două nuanțe de verde.


Pentru PĂMÂNT am pisat cu o lingură biscuiți Oreo cărora le-am îndepărtat crema. 
Pentru scândurile GARDULUI am trasat cu o ustensilă (cea galbenă din poză) pasta de zahăr pentru a obține textura specifică lemnului.
Gardul este din pastă de zahăr făcută acasă. Știam lungimea și lățimea tortului, știam că două scânduri au 3 centimetri și am calculat câte-mi trebuie pentru a împrejmui întreg tortul. Am făcut cu 10 mai mult din teama că se vor mai rupe. Exact două au bifat așteptările acestea. 


Apoi am folosit un decupator (cel alb din poză) pentru vârfurile gardului. Și am tăiat fâșii pasta cu ajutorul unui liniar. 


Am colorat folosind pudră de cacao înmuiată în apă. Pentru luciu am adăugat puțină miere, dar lucrând cu foarte mult amidon nu s-a păstrat mare parte. Pentru efectul de nod în lemn am apăsat pasta cu vârful unui dui. 


Nu mi-am dorit un gard liniar și chiar dacă toate scândurile au fost de 10 centimetri când le-am lipit de tort cu ciocolată topită pe aburi și amestecată cu frișcă lichidă am tăiat mai mult sau mai puțin pentru a obține scânduri inegale.


Niciodată nu urmăresc să respect proporțiile elementelor din realitate. Un iepure este cât un morcov și mai mic decât o salată, un purceluș este egal unei conopide, e perfect logic pentru mine în cazul torturilor. 

Toate elementele le-am montat pe scobitori pentru a le putea îndepărta cu ușurință în momentul porționării tortului.


2 comentarii: