miercuri, 18 noiembrie 2020

DESPRE LUCRURILE SIMPLE (75) # FERESTRE

Se ia un borcan și sub capacul lui se depozitează pe bilețele toate fericirile anului. Sau se ia un blog și i se dă misiunea asta. Ia să mai completez c-o liniuță planul lui 2016/2017/2018/ 2019/2020. 

- Exerciții de echilibru: a se identifica cel puțin o fericire în șapte zile curgătoare! 


*

Întâi s-o apucat de șters podele, nu unele oarecare, ci pe cele mai traficate. M-am bucurat când am citit hârtia înfiptă în mânerul ușii: PODELE UDE. Din cauza fără rostului operațiunii,  eu am renunțat nu doar la a le spăla, ci și la măturat. Destăinuirea aceasta îmi face părul măciucă. De-mi amintesc gresia mov din viața mea anterioară mi se umplu ochii de lacrimi. Eram satisfăcută doar când îi spălam rosturile cu periuța de dinți. Întotdeauna trebuia să folosesc mopul într-o singură direcție, altfel urmele uscării mă scoteau din pat și la miezul nopții. Acum mă tratez cu nepăsare, dar doare mai mult decât atunci când eram bolnavă. 

Când minunea s-o repetat repede, de cea cu avertismentul ud zic,  am stăvilit-o.

- Copile, îți mulțumesc pentru podelele curate, dar zău că le prefer murdare decât umflate de apa care băltește de două zile întregi. Nu găsești tu o activitate la fel de interesantă, dar făr de pagube materiale?
- Nici măcar una, Maria!
- Nici ciorapul
- ... nici!

Apoi o trecut la nivelul următor. Are copilul ăsta o putere de a-mi călca toate punctele vulnerabile... 

Nu doar podelele murdare îmi dau fiori pe șira spinării ci și ferestrele.  O trebuit în viața cea nouă să abandonez și damblaua asta pentru a nu ajunge în cămașa cu legături periculoase. La fiecare urmă de deget pe care o spălam de pe un geam apăreau instantaneu altele, întotdeauna mai multe. Le identific și acum pe toate, mi se chircește stomacul și-mi scrâșnesc dinții când trec mai departe stocându-le într-o bază mentală care nu se golește niciodată. 

- Pruncule, de ce e iară murdară apa pisoilor?! 
- Am spălat geamurile, Maria. Îți place?
- Cum ai reușit performanța de a le mânji pe toate?! 
- Cu prosopul de pe aragaz și apă de la pisoi.
- Ai avut oleacă de treabă, dacă le-ai mâzgălit pe toate de la bucătărie , apoi pe cele de la intrarea în casă și pe următoarele. 
- Ce înseamnă oleacă? Știi ce greu a fost?! Cât ați lipsit voi numai asta am făcut... 
- Oleacă înseamnă că e musai să-și găsești alte jucării, nu podele, nu ferestre. Dar îți zic de pe acuș că mi-i frică de ce vei alege în continuare. 
- Mai bine să termin ciorapul?!
- O, da! Ar fi grozav de ai reuși vreo doi, trei, patru...
- Chiar ar fi!


 ____________________________

Întreaga colecție a lucrurilor simple:
60. Cerșetor - cu trimiteri spre toate bilețelele din perioada 2016 - 2019.
66. Omulețul
67. 95

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu