vineri, 10 iulie 2020

DESPRE LUCRURILE SIMPLE # 68 LA MAGAZIN


  • N-am uitat de Mozaicul ce avea data scadenței 5 iulie. Timp de vorbe n-am.  Îmi voi face însă rost curând pentru câteva poze ale bucuriei. 

Se ia un borcan și sub capacul lui se depozitează pe bilețele toate fericirile anului. Sau se ia un blog și i se dă misiunea asta. Ia să mai completez c-o liniuță planul lui 2016/2017/2018/ 2019/2020.
- exerciții de echilibru: a se identifica cel puțin o fericire în șapte zile curgătoare!




*
Își dorește să meargă la magazin împreună cu întreaga trupă a pruncilor. L-am trimis la tată-su pentru biletul de voie. Deja aveam în cap zece posibile accidente. Deh, la dracu-n praznic, nu exclude o șosea circulată intens. Mi-am amintit că este singurul membru al familiei cu bani. Recent îi spărsese bunică-sa pușculița și-i schimbase toate monedele în bancnote. El nu s-o gândit, banii sunt ultima lui grijă. Eram foarte curioasă ce-o să-și cumpere. Deja pariam eu cu mine,  în timp ce mă rugam să nu se atingă de înghețată. E mucit cobză după o amiază întreagă la piscină. Și eu sunt, deși am fost cu toate hainele de iarnă, care să mă protejeze împotriva țânțarilor. De-i este foame o să-și cumpere de toți banii dulciuri. Dar nu-i este și mi-s tare curioasă cu ce-o să vină-n pungă. Sigur băiatul cel nervos o să se supere iară. Bine că mi-am ținut gura și nu le-am dat idei. Oi, noi de vreo patru ani cumpărăm pâine de criză din monedele lui. Oare pe banii ăștia și-i amintește?!

- Maria, ți-am cumpărat ceva de la magazin..
- Ți-ai luat suc și cornuri?
-Nu,  doar o surpriză pentru tine. Nu-mi era foame.  Am dat cinci lei și mi-a dat rest cincizeci de bani. M-am tot gândit dacă să-ți iau pastile pentru țânțari, erau șaizeci în pachet. Până la urmă ți-am cumpărat cârlige. Aveai nevoie?
- Mare nevoie, toate pocnesc de la stat în soare. 
- Și am uitat să-ți zic, R. s-a supărat tare iară. Degeaba l-am așteptat de două ori. Prima dată două minute și a doua oară trei secunde... Nu s-a calmat. 

Când nu voi mai ști cum mă cheamă, îmi doresc să privesc poza asta și să aterizez lângă cârligele de pe deal, care-s mai valoroase decât luna de pe cer, pe care cândva mi-a dăruit-o tot un băiat. 
_______________________________
Întreaga colecție a lucrurilor simple:
60. Cerșetor - cu trimiteri spre toate bilețelele din perioada 2016 - 2019.
63. Musafiri
66. Omulețul
67. 95

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu