duminică, 10 decembrie 2017

DESPRE LUCRURILE SIMPLE (36) - Deh, microbiști!


Se  ia un borcan și  sub capacul lui se  depozitează pe bilețele toate fericirile anului. Sau se ia un blog și i se dă misiunea asta. Ia să mai completez c-o liniuță planul lui 2017. 

- exerciții de echilibru: a se identifica cel puțin o fericire în 7 zile curgătoare!


CONTRASTELE SE ATRAG CICĂ E VALABIL DOAR PENTRU MAGNEȚI

- Cât s-a terminat meciul? Ce au făcut?! Am adormit, din păcate, la zero - zero.

Am rămas perplexă. În casa noastră aceste cuvinte se aud mai des decât rugăciunile. Dar ele veneau de la mama. Or mama urăște fotbalul. 
Unele dintre puținele amintiri frumoase pe care le am din copilărie, despre părinții mei, este cea cu mama ascultând meciurile la radio pentru ca a doua zi, de dimineață, când se întorcea tata după schimbul de noapte, să afle repede scorurile de pe fițuică. Atunci nu le vedeam rostul, erau muncă în zadar. Pe noi, fetele, ne mai căra la stadion, dar pe nevastă niciodată. Stăteam cu el în fața televizorului molipsite de microbul fotbalului.  Dar mama întotdeauna făcea altceva, în altă cameră.
Mămi este o femeie bisericoasă. Așa a fost crescută, și spre deosebire de mine, așa a rămas. Citește cărți religioase, respectă posturile, merge la slujbe. Tăti nu o călcat într-o biserică decât pentru nunți, botezuri, înmormântări. Face mișto de toți dumnezeii mamei. Sigur că mama are numai unul, dar așa apare El, multiplu, în sudalmele tatei. Mama se roagă, tata drăcuiește. 
În casa noastră cel mai adesea, de la televizor, se aud slujbe. Nu știu unde le găsea mama când nu exista postul ce le propagă acum  nonstop.  Și tata își vede nestingherit de drăcuirile lui pe fundal de luminează-ne, Doamne! 

- Doi - zero, i-o bătut de i-o uscat!
- Așa, da! Bravoo! completează mama c-o bucurie de m-o lăsat suficient de năucă pentru a o păstra-n borcănaș. 
_________________
Alte fericiri din borcănaș:
20. Bucurie-n dar  (ultimul bilețel din 2016, cu trimiteri spre întreaga colecție a primului an)
23. Mamaie
26. Ultima noapte
27. Joi
28. Clasorul
31. Regăsiri
32. Melomanul
33. Antetul
35. Două ore decât

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu