miercuri, 16 martie 2016

Chec cu sfeclă, spanac și ciocolată




He, he, he, de când aștept io ocaziune pentru-ncercat chec d' ăsta!
Am zis ACI  cum l-am făcut pe spănăcos (pentru sfeclosu ăsta mi-o trebuit).

Checul verde l-am tăiat felii groase și l-am decupat c-o floare din tablă.




CHEC CU SFECLĂ ȘI CIOCOLATĂ - este fix ăsta, aflat pe lista de refacere din 2012, de la prima facere. Față de original am renunțat la cafea și am redus sfecla ( n-am avut cantitatea corectă ).

INGREDIENTE

- 185 grame sfeclă roșie ( n-am habar să existe de alte culori ) - în varianta dintâi o avut 300 sfeclă. Am copt-o tăiată în 4 și învelită în hârtie de copt cât o fost la cuptor checul cu spanac. Am dat-o pe răzătoarea mică, prima dată fu pe mare.
- 200 grame ciocolată neagră - am avut Delica Dore 70% cacao, se găsește la Profi



- 4 ouă
- 180 grame zahăr pudră
- 25 grame cacao
- 60 grame făină
- 2 linguri ulei
- 5 grame praf de copt
- un praf de sare

1. Am mixat la viteză mare ouăle cu zahărul.
2. Am adăugat uleiul, apoi ciocolata topită și răcită.
3. Am pus pulberile cernute împreună.
4. La final am încorporat, tot cu mixerul, sfecla.
5. Am turnat în tava de chec de unică folosință jumătate din compoziție, am așezat florile din chec verde și le-am acoperit cu restul de aluat.





6. Am copt checul 35 de minute în cuptorul anterior încins.



Din păcate, abia când am verificat de-i copt, am văzut că forma de carton s-o lățit și am adăugat-o într-o tavă din tablă.  De aceea o ieșit atât de ciufulit. Atenție, o dublați din prima de-o aveți!
După răcire se feliază foarte frumos, toate secțiunile au ieșit identice cu cele pozate. Cred că e prima dată când nu ciopârțesc un preparat în căutarea secțiunii perfecte.



Checul cu sfeclă îl mâncasem o singură dată, la prima facere. Îmi aminteam perfect combinația și  cât este de ciocolatos. Spanacul se adaugă și el delicioșeniei, deși nu are vreun gust special, e mai degrabă neutru. Este foarte sățios, eu am mâncat dintr-un colț 3 zile. Bine, io-s și la restricții pân la vară. Vi-l recomand în oricare dintre variante. Deși pare că-i complicat și mâncător de timpi, nu-i deloc așa. O să revin și cu bomboanele din restul decupat, unele dintre cele mai bune și-s multe în arhiva zambetană.

Acesta fu al bunicii, după 7 zile de congelator.



4 comentarii:

  1. Bună combinație! Vizual arată foarte bine.O idee pt.Paște.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ha, ha, Ana mea exact la asta m-am gândit: un chec din albușuri cu interior de morcov or piersici ceva :)))

      Ștergere
  2. Ce sectiune ciocolatoasa ♥♥♥
    Chiar arata bine in sectiune si ma bucur ca nu a fost macelarit pentru poze :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Știam de la tine că-l voi măcelări în căutarea secțiunii, îți dai seama ce surpriză uriașă am avut când fu perfect în toate feliile :)))

    RăspundețiȘtergere