Oi, pe 30 am început
postarea aceasta! Timp berechet să-mi răstorn viaţa cu curu-n sus, dar nu şi să
redimensionez 10 poze.
Faza
zilei:
- Maria, tu acum ce film povesteşti ?!
-
Doară o ultimă păţanie, aia mai cruntă dintre toate câte fură!
Sfârşit.
Început.
-
Anu’ ăsta nu mai vreau tort!
De nu eram aşa săracă, aş fi răspuns: o, da, mă şi cunoşti pe mine că respect vreri d’ astea nedulci !
Mă şi programasem să refac tortul făr de foc la un
nivel mai acătării. Apoi, când m-am dumirit că ingredientele pentru tortul cu 7 ciocolate (o aroganţă
despre care voi povesti când mi-oi mai aduna gândurile) le-am cumpărat din
credit, m-am potolit instant.
Pentru cel mai frumos lamulţiani pe care l-am făurit pentru G. în toţi anii ăştia trebe ajuns în arhivă aci.
Pentru cel mai frumos lamulţiani pe care l-am făurit pentru G. în toţi anii ăştia trebe ajuns în arhivă aci.
Mi-am dorit să refac bomboanele făr de zahăr, unele dintre cele mai surprinzătoare de le-am gustat io vrodată. Şi, ca pe zambetania să nu public doar reţete ce
le ratez din cărţi or de pe alte bloguri, iaca, nu pentru prima dată, cum ratez
propriile-mi reţete!
Aci reţeta bomboanelor făr de zahăr |
M-am calicit la 5 lei diferenţa între ciocolatele
făr de zahăr cumpărate întâia dată şi astea de amu ş-am risipit 14 lei făr de
zahăr, 4 lei cea cu lapte ratată. Ştiu
că pe blog am demonstrat în multe rânduri cât de mama economiilor sunt, dar
poate e vrun cititor nou care nu-i lămurit încă.
Dacă bomboanele le cataloghez ca un mare eşec, îmbrăcate-n ciocolată cu zahăr îs nişte bomboane oarecare
(deşi, lu G, i-au plăcut grozav aşa cu umplutură nedulce şi înveliş de trufe ),
cutia cred că-i una dintre cele mai frumoase de le-am putut gândi. Când m-am
intersectat cu felicitările la Auchan am văzut în faţa
ochilor fix cutia pentru bomboane. Din păcate C. n-avu vreme, în secunda-n care
aveam io nevoie de el, pentru a mă dirija cum să păstrez la mulţi ani-ul şi
să decupez ferestre pentru bomboane vizibile. Nu-i bai !
Pentru 20 bomboane,
aproximativ 300 gr:
-
150 ml
lapte
-
20 gr griş
-
40 gr unt
-
2 linguriţe stevia lichidă
-
25 gr lapte praf
-
25 gr fulgi de cocos
-
½ păstaie de vanilie
-
50 gr
ciocolată neagră făr de zahăr
-
50 gr
ciocolată albă făr de zahăr
-
100
gr ciocolată cu lapte
-
100 gr
ciocolată amară + 25 gr ciocolată albă pentru decorare
Faţă de varianta anterioară am înlocuit 25 gr
lapte praf cu 25 gr fulgi de cocos, ceea ce înseamnă din start că nu am mai
avut o umplutură fină. Amu m-am dumirit (pentru G. care nu le ştie pe mama
finelor şi astea fură).
Am fiert laptele cu grişul, păstaia şi seminţele
de vanilie, stevia. Când s-o îngroşat am oprit focul, am îndepărtat păstaia şi am adăugat laptele praf, untul,
cocosul. Am întins pe folie la răcit budinca aceasta.
Până a doua zi am
lăsat-o-n frigider. Am zis că le decupez
tot rotunde şi nu mi-am întins compoziţia corespunzător pentru nepierderi la
decupat pătrat (cum m-am sucit pân la urmă). Am pierdut vro 3 bomboane astfel.
Am
decupat cu forma pătrată de 3 cm.
Identic am păţit cu următoarea tabletă de
ciocolată cu lapte şi zahăr. Una de pe la
Lidl. Cum şi cu cea albă am avut probleme la
următoarul tort, le încadrez tot la marile mele afaceri.
A treia oară am topit 100 gr ciocolată amară şi
gata, am îmbrăcat toate bomboanele, pe
care le-am lăsat la uscat pe hârtie de copt. Pentru decorare am rupt ciocolata
albă în bucăţi foarte mici, pe care le-am legat într-o pungă, ce-am pus-o în
apă fierbinte. Din păcate, am tăiat prea mare colţul pungii şi n-o ieşit prea
fine liniile mele, deci în concordanţă perfectă cu rezultatul final.
Şi, pentru că DD se amuză tare cum nu mă trec pe
mine dracii nici după 3 ratări consecutive, adică m-o trecut doar ăia micii, mă
sună Tori în noaptea aia.
-
Pune
în ciocolată nişte unt când o topeşti !
-
N-am !
-
Nişte
smântână !
-
N-am !
-
Nişte
lapte !
-
N-am
decât apă la robinet !
Curat ghinion deci pe toate liniile să mă sune
despre nedumeriri pisiceşti cu sfaturi d’astea bune când taman e închis la Billa , adică la miezul
nopţii.
Glumesc,
şi eu mă gândisem în timpul programului cu magazine deschise că ar trebui să
adaug nişte smântănă, dar îmi amintesc că de câte ori am făcut asta nu mi s-au
mai uscat bomboanele.
Şi pentru ca grozăvia să fie completă în cutia
trandafiroasă mi-au încăput fix 6 bomboane ! Adevăru’ e că-s din ce în ce
mai performantă, asta şi făr de povestea tortului cu 7 ciocolate, care este de
excepţie chiar şi pentru mine.
N-am habar când şi cu ce revin, poate cu gulii pai, că până şi io mi-s plină de ciocolatoase.
N.B. La închiderea ediţiei am primit pozele editate de mine prost, ca să nu fie risipită munca omului drag (care între paranteze fie scris n-o putut salva mare lucru), am decis să le public pe facebook. De se vor alinia toate planetele poate zambetania va trăi şi vremuri pozoase mai fericite. Mulţumesc, om drag!
N.B. La închiderea ediţiei am primit pozele editate de mine prost, ca să nu fie risipită munca omului drag (care între paranteze fie scris n-o putut salva mare lucru), am decis să le public pe facebook. De se vor alinia toate planetele poate zambetania va trăi şi vremuri pozoase mai fericite. Mulţumesc, om drag!
Cadoul asta mi se pare foarte reusit si personal ♥♥♥ Tine minte asta pentru ziua mea :D
RăspundețiȘtergereAbia azi am vazut ca ai muncit la index! Te rog sa ma ierti pentru lipsa mea de atentie! :*
Adică, pe 29 iulie când mă duc la Buna cu tortu 91 la tine să trimit un curier personalizat, o să te ţin minte!!!!! Despre index e firească neatenţia, îi de 5 ani în faza de "în lucru" :))
ȘtergereMai bine mai tarziu decat niciodata :D
ȘtergereDraga de tine,numai noi stim cit jonglam cu acel ,,n-avem".IMI place la nebunie cutiuta cu trandafiri,sa-mi vinzi si mie tehnica.
RăspundețiȘtergereTori, asta-nseamnă să-ţi vând un şablon din cartea de meşterit cutii:))
Ștergere