Provocarea Cutia misterelor de luna aceasta mi-a dat mari bătăi de cap. Când am citit ingredientele am avut în cap cheesecake. N-am vrut să încerc, pe zambetania există reţeta din cartea regală de bucate, alta mai bună nu-i!
Săptămâna trecută am încercat o reţetă de îngheţată din brânză cu cireşe confiate şi ananas caramelizat, după ce am tot amestecat-o vro 5 ceasuri la diferenţă d-o oră să-i sparg cristalele am uitat-o în congelator, ceea ce înseamnă că s-o făcut bocnă şi n-am vrut a mă prezinta la paradă cu gheaţă brânzită la pahar.
Pentru sâmbăta asta hotărâsem să fac biscuiţi din făină şi apă şi să particip c-un cheesecake în lipsă de altă soluţie. Pe când eram după cireşe mi-o venit în gând foietajul şi asta e defilarea mea.
Am montat prăjitura într-un vas pătrat de 14x14 cm.
Pentru foi:
- 400 gr foietaj
- 10 gr zahăr
- 2 linguri de apă
Am decupat 3 pătrate cu latura de 14 din foietajul dezgheţat. Am avut două 14x14 cm şi două 14x7.
Am pensulit aluatul cu apă şi am presărat zahăr.
L-am copt 15 minute în cuptorul preîncins.
Pentru crema de brânză:
- 250 gr brânză de vaci + 250 gr
- 50 gr zahăr + 50 gr
- 5 gr gelatină + 5 gr
- 50 gr unt + 50 gr
- 200 ml compot de ananas
- vanilină
- Pentru cireşe confiate:
- 250 gr cireşe cu sâmburi
- 200 ml apă
- 100 gr zahăr
Am clocotit apa cu zahărul, am adăugat 10 minute cireşele la fiert, apoi le-am scos sâmburii.
Gelatina acoperită cu zeamă de compot am lăsat-o 5 minute la topit în apă caldă şi apoi am blendurit-o cu restul ingredientelor – brânză, unt, zahăr, vanilină.
Ananas caramelizat:
- 200 gr ananas din compot
- 100 gr zahăr
- 50 gr unt
- Am pus zahărul într-o tigaie la ars, când o devenit brumăriu am adăugat untul şi am amestecat energic, apoi ananasul tăiat cuburi, am lăsat la fiert 15 minute pe foc mic.
Asamblare:
- o foaie am presat-o în vasul pătrat acoperit cu folie
- am turnat o jumătatea din jumătatea cremei de brânză
- am aşezat cireşe
- le-am acoperit cu restul de brânză
- am lăsat-o la frigider
- după o oră am repetat obţinerea cremei
- am presat iară o foaie pe brânza de la frigider
- am turnat jumătate de cremă
- apoi cireşe
- la final ultima foaie
- am lăsat-o 5 ore la rece
- înainte de servire am acoperit-o cu ananas caramelizat
Mi-o plăcut mult pentru că iubesc caramelul şi prăjiturile cu cremă din brânză de vaci, nu cu Philadelphia. Aştept următoarea ediţie, gândul meu fiind să reuşesc cândva să folosesc toate ingredientele.
M-ai dat pe spate!!!! Ca intotdeauna, iti vin cele mai bune idei cand esti presata de timp si cand esti provocata :D
RăspundețiȘtergereNu mi s-o-ntarit sa ma multumeasca si pe mine sectiunea:) Abia astept urmatoarea editie, asta m-o epuizat:))) Chiar imi pare rau de te ispitesc, repetam inghetata de stiam consecintele astea:))
Ștergere