Când Paula o
postat pe blog la-nceput de aprilie reţeta aceasta şi eu am încercat-o, fu mai mult decât succes la
prima vedere, fu întâi testatu pentru tortul de Paşte şi apoi tortul ou, care
plăcu tuturor mofturoşilor mei, fu testatu trei pentru tortul şah şi tortul şah la care am combinat crema de brânză cu cremă de
vanile şi blatului i-am adăugat cacao, fu la a cincea folosire chec
pentru Buna cu inimi de brânză şi ghimbir confiat în casă, iară amu a şasea
oară brioşe.
De atunci vroiam
să-i dedic autoarei o ediţie Virtual Hug. Enjoy dessert este poate cel mai
grozav blog cu reţete dulci, Paula publică şi alt soi de reţete, dar astea-s
preferatele mele. Apoi, de acolo îmi vin mulţi dintre puţinii mei cititori.
Nici nu mai spui de poze, că alea n-au nevoie de cuvinte, ci doar de privit şi
înghiţit în sec. Deci, pentru toate astea-ţi mulţumesc, Paula!
La 15 brioşe am
folosit jumate din ingredientele reţetei,
de nu le vreţi brioşite, e suficientă o tavă pătrată de 23 cm:
- pentru
blat*
- 225 gr morcov date pe răzătoarea mică
- 135 gr zahăr
- 275 gr făină
- ½ plic praf de copt
- ½ linguriţă bicarbonat de sodiu
- un praf de sare
- 2 linguriţe scorţişoară măcinată – am
folosit mai multă pentru că-mi place şi nucşoară n-am avut
- 50 gr nuci măcinate – la Paula sunt
tăiate grosier, încă n-am reuşit să încerc astfel reţeta
- 50 ml iaurt
- 2 ouă
- 100 ml ulei
- 50 ml lapte – când n-am avut lapte am
folosit apă şi nu i-o dăunat
- când l-am făcut cu cacao, am înlocuit 20 gr făină cu 20 gr cacao, blatul o ieşit umed ca la negresă, nu pufos ca făr de cacao
-
pentru cremă:
- 100 gr unt moale, al meu fu 82%
grăsime Carrefour – care nu-mi place, dar pentru cât costă alte pretenţii
n-am
- 75 gr zahăr pudră
- 200 gr cremă de brânză – până acum
foloseam Philadelphia 67% grăsime, dar din lipsă de bani am cumpărat
Frischa de la Billa cu 60% grăsime – n-am simţit nicio diferenţă de gust
or consistenţă, se întăreşte perfect şi susţine un tort acoperit cu pasta de zahăr, doar că-i 4 lei, faţă de
Philadelphia care la Billa-i 12 lei şi la Auchan 7 lei.
-
pentru inimile de brânză – faţă de care eu am o obsesie după cum e
demonstrat pe zambetania deja:
- 100 gr brânză de vaci
- 1 gălbenuş
- 25 gr zahăr
- 20 gr fulgi de cocos
- 15 gr amidon
Am început cu
aprins cuptoru, apoi cu biluţele de brânză, adică le-am amestecat pe toate
cele, am rotunjit între palme câte o linguriţă de compoziţie şi gata.
Am bătut uşor
ouăle cu zahărul, am adăugat lichidele şi apoi morcovul şi făinurile. Am umplut
chesele pe jumătate, am pus câte o biluţă din brânză, apoi le-am acoperit bine
tot cu aluat curgător. Le-am copt 20-25
minute în cuptorul preîncins. Pentru că forma mea e pentru 12 bucăţi, restul de
compoziţie o stat la frigider cât am copt prima tavă, i-o priit, au crescut şi
mai frumoase cele 3 de pe urmă, poate şi pentru că le-am amestecat c-un rest de
compoziţie rămasă de la inimile de brânză.
Le-am decorat cu
fodekor roşu, care s-o şi topit or cu morcov
fiert în sirop de zahăr.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu