joi, 12 iunie 2014

Prăjituri cu morcov şi cremă de brânză pentru Virtual Hug



    Când Paula o postat pe blog la-nceput de aprilie reţeta aceasta şi eu am încercat-o, fu mai mult decât succes la prima vedere, fu întâi testatu pentru tortul de Paşte şi apoi tortul ou, care plăcu tuturor mofturoşilor mei, fu testatu trei  pentru tortul şah şi tortul şah la care  am combinat crema de brânză cu cremă de vanile şi blatului i-am adăugat cacao, fu la a cincea folosire chec pentru Buna cu inimi de brânză şi ghimbir confiat în casă, iară amu a şasea oară brioşe.

De atunci vroiam să-i dedic autoarei o ediţie Virtual Hug. Enjoy dessert este poate cel mai grozav blog cu reţete dulci, Paula publică şi alt soi de reţete, dar astea-s preferatele mele. Apoi, de acolo îmi vin mulţi dintre puţinii mei cititori. Nici nu mai spui de poze, că alea n-au nevoie de cuvinte, ci doar de privit şi înghiţit în sec. Deci, pentru toate astea-ţi mulţumesc, Paula!




La 15 brioşe am folosit jumate din ingredientele  reţetei, de nu le vreţi brioşite, e suficientă o tavă pătrată de 23 cm:
-  pentru blat*
  • 225 gr morcov date pe răzătoarea mică
  • 135 gr zahăr
  • 275 gr făină
  • ½ plic praf de copt
  • ½ linguriţă bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 2 linguriţe scorţişoară măcinată – am folosit mai multă pentru că-mi place şi nucşoară n-am avut
  • 50 gr nuci măcinate – la Paula sunt tăiate grosier, încă n-am reuşit să încerc astfel reţeta
  • 50 ml iaurt
  • 2 ouă
  • 100 ml ulei
  • 50 ml lapte – când n-am avut lapte am folosit apă şi nu i-o dăunat
  • când l-am făcut cu cacao, am înlocuit 20 gr făină cu 20 gr cacao, blatul o ieşit umed ca la negresă, nu pufos ca făr de cacao
-          pentru cremă:
  • 100 gr unt moale, al meu fu 82% grăsime Carrefour – care nu-mi place, dar pentru cât costă alte pretenţii n-am
  • 75 gr zahăr pudră
  • 200 gr cremă de brânză – până acum foloseam Philadelphia 67% grăsime, dar din lipsă de bani am cumpărat Frischa de la Billa cu 60% grăsime – n-am simţit nicio diferenţă de gust or consistenţă, se întăreşte perfect şi susţine un tort acoperit cu  pasta de zahăr, doar că-i 4 lei, faţă de Philadelphia care la Billa-i 12 lei şi la Auchan 7 lei.
-          pentru inimile de brânză – faţă de care eu am o obsesie după cum e demonstrat  pe zambetania deja:
  • 100 gr  brânză de vaci
  • 1 gălbenuş
  • 25 gr zahăr
  • 20 gr fulgi de cocos
  • 15 gr amidon
Am început cu aprins cuptoru, apoi cu biluţele de brânză, adică le-am amestecat pe toate cele, am rotunjit între palme câte o linguriţă de compoziţie şi gata.


Pentru brioşe fu  prima dată când am folosit morcov dat pe răzătoare, în rest îl blenduream cu lichidele.
Am bătut uşor ouăle cu zahărul, am adăugat lichidele şi apoi morcovul şi făinurile. Am umplut chesele pe jumătate, am pus câte o biluţă din brânză, apoi le-am acoperit bine tot cu aluat curgător.  Le-am copt 20-25 minute în cuptorul preîncins. Pentru că forma mea e pentru 12 bucăţi, restul de compoziţie o stat la frigider cât am copt prima tavă, i-o priit, au crescut şi mai frumoase cele 3 de pe urmă, poate şi pentru că le-am amestecat c-un rest de compoziţie rămasă de la inimile de brânză.




Pentru cremă am mixat untul moale cu zahărul şi apoi am turnat treptat câte o lingură din crema de brânză pân la încorporarea totală a acesteia. Am lăsat-o juma de ceas la rece, apoi am umplut un poş cu dui şi am decorat brioşele amu răcite. Din păcate în bucătărie erau 100 de grade şi n-am reuşit trandafirii Paulei, nici la pozat nu fu mai rece.


Le-am decorat cu fodekor roşu, care s-o şi topit or cu  morcov fiert în sirop de zahăr.


De mai e cineva care nu ştie, mama lu' Virtual Hug e Crisa şi io-s tare onorată să pot defila la parada ce va să fie. Despre Cutia Misterelor,  cea de-a doua provocare la care mă-ncăpăţânez să particip regulat,  nu spui decât că luna asta îi a dracu de greu pentru mine criteriul fără ouă, fără lapte, da’ cu fructe vedetă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu