sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Prăjitură cu brânză














Desertul acesta a fost o mare surpriză! A pornit de la faptul că aveam brânză de vacă trimisă de la ţară (cu care nu mai ştiam ce să fac) şi a sfârşit cu o prăjitură fină de casă, pe care musai o voi mai
pregăti!








ALUATUL:
• 300 gr făină
• 100 gr unt
• 100 gr zahăr
• 1 ou
• 2 linguri smăntână
• 1 lingură cacao
 • 1 praf copt
Toate acestea se omogenizează într-un aluat pufos.
Se reţine o mână de coca pentru foaia finală, iar restul se întinde cu mâna în tava de copt.
Bucata mai mică se frământă bine cu făină până se întăreşte şi poate fi dată pe răzătoare (sau se pune câteva minute în congelator).
Pregatim vasul pentru copt, la mine un vas yena uns cu unt şi presărat cu gris.









CREMA:
• 500 gr brânză dulce
• 100 gr zahăr
• 4 ouă
• 1 zahăr vanilat
• coajă de lămâie+portocală
• 3 linguri de smântână (sau câtă este nevoie pentru o compoziţie groasă de clătite)

Albuşurile se separă de gălbenuşuri şi se bat spumă cu sare.
Gălbenuşurile se amestecă cu brânza, zahărul, zahărul vanilat, coaja, smântâna, apoi uşor se încorporează spuma de albuşuri.







Brânza se toarnă peste prima foaie, apoi se rade aluatul frământat mai tare şi se coace (eu 60 minute la foc mic, cartea 45 de minute). Atenţie la tava în care coaceţi,  prăjitura îşi dublează volumul!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu