Am găsit o rețetă minunată de chec pufos. În două zile am pregătit-o de două ori. Astăzi, varianta modificată și cândva, săptămâna următoare, cea originală și ce-oi mai testa pe ea pân atunci.
INGREDIENTE PENTRU UN CHEC CU CACAO
PREPARARE CHEC CU CACAO
ALTE MENȚIUNI
- 7 ouă
- 200 grame zahăr
- 30 grame cacao
- 170 grame făină
- 135 grame ulei
- un praf de sare
- un praf de scorțișoară
- esență de rom
- 150 grame stafide și ghimbir confiat tăvălite prin 2 linguri de făină și cernute
PREPARARE CHEC CU CACAO
- Se începe cu aprinderea cuptorului la 180 de grade Celsius.
- Am separat cu atenție albușurile de gălbenușuri.
- Într-un bol, cel al mixerului, am bătut spumă albușurile cu sarea.
- Am adăugat în 3 tranșe zahărul și am continuat baterea până la obținerea unei bezele lucioase, ferme.
- Într-un alt bol, am mixat gălbenușurile cu uleiul și romul adăugate treptat.
- Peste albușurile bătute am turnat gălbenușurile amestecate cu uleiul.
- Le-am încorporat cu o paletă, prin mișcări ușoare de sus în jos.
- În compoziția omogenă a ouălor am cernut făina cu scorțișoara și am amestecat (ca la gălbenușuri).
- La final, am adăugat stafidele și ghimbirul, pe care asemeni celorlalte ingrediente le-am încorporat în compoziție prin mișcări lejere, scurte, de sus în jos.
- Am turnat compoziția în tava de copt acoperită cu hârtie cerată.
- Am copt 45 - 50 de minute checul, la 180 de grade, până a trecut testul scobitorii.
- L-am lăsat în tavă 10 minute, apoi l-am scos și l-am pudrat cu zahăr.
ALTE MENȚIUNI
- A. nu prea se omoară cu dulciurile. Dar i-au plăcut grozav checurile astea. Unul dintre motive, ăl mai principal, este faptul că-i este foame nonstop pentru că refuză nonstop ce are în farfurie. Chiar e bun mi-o zis cu gura plină, motiv pentru care-l și notez în calendar ignorând adevărul-adevărat.
- Stafidele le-am cules dintr-o pungă căpătată cu mix de nuci (cea verde, de la Lidl). S-o nimerit în checul copt și câteva bucăți de nuci. Mi-ar fi plăcut să fie mult mai multe. Combinația este minunată!
- Pe cel simplu, făr de cacao, l-am copt doar 30 de minute. Diferența a fost că am copt și 8 brioșe din cantitățile acestea. Acum mi s-a lăsat foarte mult spuma când i-am încorporat făina. Posibil să fi amestecat mai mult decât era nevoie. Oricum, de crescut, după cum se vede, o crescut.
- De n-ar fi fost atât de cald, l-aș fi glazurat cu ciocolată amară, eventual presărat pe ea nuci tocate grosier.
- Nu știu de unde m-am trezit cu atât de mult ghimbir confiat (îl foloseam împotriva răului de mașină). Mie îmi place mult în deserturi, dar nu este o combinație universal acceptată. Ai mei se cam feresc să-l nimerească.
- M-am obișnuit ca atunci când coc chec, guguluf, brioșe o parte să o congelez. Mă minunez de fiecare dată cât de mult li se păstrează din gustul inițial. Uneori parcă-s mai gustoase după ce 2 or 3 săptămâni au șezut pe gheață. La temperatura camerei, direct din congelator, își revin repede la starea de după coacere.
Un super chec cu ciocolata am facut si eu, de la Anca - Casuta din poveste citire :D Bineinteles ca nu am facut poze si bineinteles ca nu o sa apara prea curand pe blog :D dar a fost foarte bun ♥
RăspundețiȘtergerehttps://casutadinpoveste.blogspot.com/2016/07/chec-negru.html
Las că-l fac io :) Mulțumesc pentru sursă!
ȘtergereAsa soro, scoate-ma din groapa :D
ȘtergerePoate ar trebui sa facem o colaborare: eu vin cu ideile si tu cu pozele si textul :D
Invers, căci și la mine îs multe idei în așteptare. Or poate pe ideile celeilalte suntem mai productive :)
ȘtergereCred ca da :d Ne mobilizam mai bine cand nu vrem sa dezamagim pe altcineva, prin urmare suntem mai creative si mai punctuale.
Ștergeretvskybox.com
RăspundețiȘtergere