sâmbătă, 16 iulie 2016

Despre lucrurile simple (11) - Taximetristu cu vaginu



Se ia un borcan și sub capacul lui se depozitează pe bilețele toate fericirile anului. Sau se ia un blog și i se dă misiunea asta.
Ia să mai completez io c-o liniuță planul lui 2016 - exerciții de echilibru:  a se identifica cel puțin o fericire în 7 zile curgătoare! 
________
Veneam  de la țară cu mentă la PET pentru Cutia misterelor, după multe ceasuri de chiauneală pe  drumuri ceferiste,  zăbovesc în noapte  lângă prima mașină galbenă din fața gării.
Domnișorașul șofer se oferă cu generozitate să arunce menta în spatele mașinii împreună cu restul de papornițe în care căram de la Buna miez de nucă și ouă de găini pitice.
-  Aoleu, aveți grijă la mentă, îmi trebe peste trei zile intactă!
-  Intactă pentru ceai domniță?!
-  Da! Nu, bre, pentru biscuiți! 
-  N-am auzit de prăjituri cu mentă în viața mea!
-  Nici io n-am întâlnit pân acuș vrunu care să nu fi gustat After Eight bogată-n colorant verde mentolat!

Și de la preludiul acesta o ajuns cofetăreasa să se laude juma de drum cât de strașnice sunt dulcegăriile pe care le trudește. 
- Am modelat zilele trecute un tort cu țâțe pentru cumnată-miu, mi-ar fi plăcut și unu cu fund , dar nu i-am găsit client încă!
Și-l văz pe tânăr cum se-mbujorează și se fâstâcește, cum ar vrea el să-mi arate ceva prețios dar se codește, că nu se cade față de domnia mea.
- Ia, bre,  să văz despre ce e vorba! E cu sex înțeleg din schimbarea la față.

Și caută pe telefon acul în carul cu fân și iară se scuză că nu se cade să văz, și nu găsea frate drăcia de poză de-mi venea să-i smulg telefonul să termine și el ca omu, mai repede. 
Într-un final o găsește, mă asigură iară că el nu are arhive de astea, că el nu ar putea mânca așa ceva, din nou trei de nu se cade.
Privesc cu atenție poza unui tort sub formă de vagin foarte reușit. Îmi bag ochelarii în ecranul telefonului pentru detalii și repet obsesiv: 
- Doamne, cât de în detaliu e lucrat, minunat!
La om rula singura placă ce-o avea în program: că el nu are în arhive de astea, că el nu ar putea mânca așa ceva, din nou trei de nu se cade.
- Poate n-ai putea împărți aceeași felie cu soacra, dar te gândește cât de potrivit este pentru o petrecere a burlacilor de exemplu!

Îi înmânez omului comoara cu regretul că sigur din cauza luminii slabe am pierdut detalii importante, îmi adun papornițele cu atenție pentru planta mentolată ș-aud șopit stânjenit:
- Îmi lăsați, vă rog, numărul de telefon?!
- Telefonul pentru torturi doar, ăla pentru sex nu-l știu pe de rost! 

Am uitat să aduc pățania în borcănaș, dar Viața o avut grijă de reamintire.



Mergeam io agale cărându-mi  poalele și transpirațiile cu atenție să nu-mi intre naibi vro piatră în talpă când aud un claxon. De regulă nu reacționez, n-are cine mă băga-n seamă astfel, poate doar vrunu care-i gata să mă calce, de astă dată abandonez pietrele și privesc mașina galbenă din care un domnișorel îmi face cu ochiul. Îi fac și eu, ba chiar îi zâmbesc stins. Mă-ntorc la grija pentru tălpile mele și mă tot gândesc: de unde-l știu io pe ăsta, sigur îl știu de undeva.

E un coșmar care se repetă mult mai des decât îl pot eu duce și care întotdeauna începe cu știu de undeva persoana asta, o fi vânzătoare la Billa, parcă de la poștă și așa mă-nvârt pân amețesc și de cele mai multe ori ajung la da, seamănă bine cu o tipă de la facultate sau cu un coleg pe care nu l-am mai văzut de douăzeci de ani. Pot trece chiar mai multe zile, timp în care chipul mă bântuie și apoi, într-o doară, vine salvarea identificatoare.


Mă-ntorc înainte de paranteza gândului obsedant, rămăsesem la de unde-l știu io pe ăsta, sigur îl știu de undeva.
Daaaaa, e fâstâciosu cu tortu ics ics ics!!! Ce ușurare, taximetristu cu vaginu, mulțumesc, DD! Știu că te distrezi bine-n preajma mea. Ai văzut ce fain am reacționat?! Cu omerta, finuț,  l-am asigurat că secretul său e în deplină siguranță. 

P.S. Cam AȘA era fotografia prețioasă rătăcită-n telefonul Însuratului. 


 9.  Bogdaproste! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu