sâmbătă, 15 noiembrie 2014

Zambetania în 7 linkuri - leapşă



Pentru 19 noiembrie am în draft un text despre cât de frumos, deştept şi devreme acasă e blogu' ăsta. Până atunci o leapşă de la Crisa (aci răspunsul ei şi invitaţia pentru mine),  o provocare ce  mi-o născut,  printre cei patru ani zambetani, o călătorie plină de draguri,  emoţii, chiar lacrimi şi doruri.  E fascinant cum din fiecare postare mă năpădesc exact mirosuri, Omu, casa. Tare mă bucur că n-am abandonat proiectu ăsta, aşa cum am tot  părăsit celelate Bucurii de mi-au fost dăruite în viaţa asta.


Cele mai frumoase texte publicate sunt cele din categoria scrisorilor. Până amu nicio reţetă nu m-o inspirat la vorbe pe cât a făcut-o dragu pentru Omu pe care mi-am dorit a-l surprinde cu declaraţiile mele de dragoste. Iubesc scrisorile pentru că vorbesc despre fericiri, fie ele şi de o clipă.
Am ales scrisoarea pentru Lissa nedreptăţind toate celelalte îmbrăţişări splendide.


 " Maria dragă, m-ai lăsat fără cuvinte. Mi-am făcut o cafea, hotărâtă fiind ca în timp ce beau cafeaua  să-ţi scriu, stau de ceva vreme  în faţa calculatorului cu cafeaua lângă mine şi nu ştiu cum să încep. Aş vrea să-ţi mulţumesc pentru surpriza asta pentru care ieri am lăcrimat destul de bine, să-ţi spun că m-ai făcut să mă simt importantă aşa cum nu m-am mai simţit până acum, să-ţi spun ...dar uite că nu-mi găsesc cuvintele. Ieri,  nu am fost în stare să-ţi scriu... Aseară... Dimineaţă ... şi acum sunt tot blocată."

Mă bucur când la o carte despre care am scris se ajunge de pe un motor de căutare or când eu însămi  căutînd o reţetă îs trimisă de  google pe zambetania. În rest, n-am habar de trafic, nici n-am ştiut cum să ajung la el pentru leapşa asta (săru' mâna, Crisa!). 


Îs pe zambetania câteva reţete din primii doi ani pe care de atunci îmi tot doresc să le refac în straie noi. Una dintre ele este cea a ruladei cu salam de biscuiţi. Dar, habar n-aveam că-i cea mai vizualizată reţetă zambetană - 10250 vizualizări,  ceea ce-i uriaş pentru blogu meu pitic. Drept coroniţă mi-am propus iară  poze noi pentru ea pân la sfârşitul anului ăstuia.

3. Postarea care n-o avut succesul pe care-l merita                                                         http://zambetania.blogspot.ro/2013/04/rulada-de-malai-cu-sarmalute-imprastiate.html


Îmi plac concursurile culinare în care tre să gândesc un produs, cred că de aia şi iubesc provocarea Cutia misterelor şi la cele câteva la care am participat chiar am avut idei geniale, asta ca să fiu şi modestă.  Cea mai mare dezamagire fu la concursul  cu tema "modernizarea"  unui produs tradiţional. Am visat noaptea o ruladă din mămăliguţă cu umplutură de sarmale şi amu am credinţa că reinterpretare mai bună ca asta nu există! Între timp am învăţat că oricare ar fi tema concursului tre să faci vedetă ingredientu sponsorului.

4. Postarea cea mai controversată -  http://zambetania.blogspot.ro/2010/10/ghebe-la-sare.html


D'astea chiar n-am. La mine nu prea ajung Anonimii răutăcioşi, numa' d' ăia bunii. Aşa că l-am promovat pe cel care mi-o zis cu năduf gospodină între ghilimici închipuindu-şi că mă voi tăvăli în chinuri de năcaz.


Am primit zambetania în dar, în vara lui 2010, cu două instrucţiuni de utilizare:
- să scrii reţete în poveşti
- să realizezi multe tutoriale tortuloase
De uneori, din greşeală, poveştile le mai nimeresc, pozele niciodată. Şi mi-i tare ciudă ş-aş renunţa de fiecare dată când tre să public o prăjitură întunecată dublată de umbre. N-o fac tocmai pentru ca undeva, cândva, să văz şi io progrese.
De aceea am ales aci unul dintre puţinele tutoriale ajunse pe blog.

6. Postarea al cărei succes m-a surprins - http://zambetania.blogspot.ro/2012/09/gem-de-prune-fara-zahar.html



Cele mai vizualizate reţete pe zambetania văz că-s  cele de conserve şi cele de post, amu când io nu mai ţiu nefrupt şi nici stocuri de iarnă nu mai fac. Am ales să nominalizez aci postarea ale cărei poze le iubesc (mulţumesc, C, oriunde ai fi!) - are 4050 de vizualizări de la publicare.


7. Postarea de care mi-s tare mândră - http://zambetania.blogspot.ro/2013/09/barza-cu-doi-bebi.html



Sunt câteva reţete inventate la care de mă gândesc nu-mi mai încap de mândră ce mi-s.
Decoraţiuni îs mult mai puţine şi foarte departe de restul în topul meu personal este barza. Se face anu de când barza aceea o vrut a naşte o poveste, io n-am reuşit s-o cresc, dar tot rămâne unul dintre cele mai incredibile momente ale anilor ăstora de risipiri.

Tare frumoasă leapşă, de aveţi blog nu rataţi călătoria aceasta, ar putea fi cel puţin surprinzătoare!
Dumincă se păstrează regula textului despre o carte bocitoare.

4 comentarii:

  1. ...adica miercuri pe 19 dimineata la 5, sa dau send pe draftul cu lamultianimaria :)

    RăspundețiȘtergere
  2. ... exact aşa, A., mai trebe doar să-l modifici cu diacritice:)))))

    RăspundețiȘtergere
  3. M-a surprins total postarea asta!!! Nu apare nici un tort??? Cum vine asta?
    Ti-am spus ca o sa-ti placa tare leapsa asta :D Si eu am avut o experienta foarte interesanta cand am raspuns provocarii :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe locul doi e reteta de minitort. Am vrut s-o evidentiez, da' n-am stiu unde:)))

      Ștergere