duminică, 31 iulie 2011

Bomboane din jeleuri


         La postarea anterioară a bomboanelor cu susan spuneam că le-am dăruit alături de alte 3 soiuri, acesta este al doilea!

De Paşte am pregătit ouă în ciocolată (pentru că taman pentru pozele cu ouăle finale nu mai fu timp, nu le-am postat), zic toate astea pentru că atunci, habar neavand cu ce să le umplu, am pregătit o compoziţie din jeleuri topite şi lapte praf, minunată!

Pentru 15 bomboane:
- 50 gr jeleuri aromate
- 1 lingură de unt
- 50 gr lapte praf
- zeamă de lămaie
- foi de napolitane mărunţite pentru ornare

Am acoperit jeleurile cu apă, apoi le-am topit pe aburi şi-n siropul astfel obţinut am pus untul, zeama de lămaie şi laptele praf. Pentru că nu puteam modela bomboane am completat cu praf de napolitane pană s-a întărit suficient.


Cu linguriţa am format bomboanele pe care le-am tăvălit bine prin foaia de napolitană mărunţită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu