sâmbătă, 13 aprilie 2019

DESPRE LUCRURILE SIMPLE (51) - OMULEȚII




  • Provocarea 7 texte în 7 zile, episodul numărul 6. 
Se ia un borcan și sub capacul lui se depozitează pe bilețele toate fericirile anului. Sau se ia un blog și i se dă misiunea asta. Ia să mai completez c-o liniuță planul lui 2016/2017/2018/ 2019.

- exerciții de echilibru: a se identifica cel puțin o fericire în șapte zile curgătoare!


CE-MI MAI PLACE SĂ MĂ UIT LA TELEVIZOR

- Iară ai piticii?! mă întreabă B. și amuzat și exasperat. 
Dintre toate emisiunile pe care nu le înghite la televizor asta-i singura pe care n-o poate urmări împreună cu mine. Nici pe restul, dar se sacrifică și mi-s încântată și recunoscătoare. Nu pot răspunde cu aceeași disponibilitate. Mă uit cu el doar la  emisiunile mele. 

Nu știu când i-am descoperit pe liliputani. Probabil anul trecut când m-am trezit că nu mă mai atrag crimele (după vreo doi ani de urmărit des și foarte des canalul dedicat lor). Îmi amintesc cât de șocată am fost când A. mi-o zis că ea-i știe de mulți ani pe omuleții mei.

- Ăia divorțații, nu?
- Nu, în niciun caz nu-s divorțați! Au niște probleme, dar fac terapie de cuplu, sigur nu-s cei pe care-i cunoști.

Familia asta este filmată de vreo 15 ani de către TLC. Există doi părinți liliputani care au 4 copii și trăiesc într-o fermă absolut grozavă. Trei dintre copii sunt de înălțime normală (doi băieți și o fată) și unul liliputan (e geamănul unuia de înălțime medie). Juniorii sunt acum toți plecați la casele lor.  Gemenii sunt căsătoriți și au copii. Liliputanul e căsătorit cu o femeie de înălțime normală și au un copil pitic - sunt preferații mei. Seniorii au descoperit după 25 de ani de căsnicie și după plecarea copiilor că nu-i mai leagă nimic și au divorțat. Acum ambii au relații cu oameni de statură medie. După familia liliputanului, mama și noul ei partener (cu care este deja de vreo 3 ani) sunt următorii pe lista mea de favoriți. 

Mă relaxează grozav să-i urmăresc, chiar dacă TLC mă face cu nervii. Le schimbă nonstop ora de difuzare, într-o dimineață m-am trezit la 5 să-i văd, luni am avut un episod în care nepoțelul liliputan împlinea un an, marți am avut momentul în care s-a născut. Miercuri nu m-am mai uitat, presupun că o fost episodul când părinții lui s-au căsătorit or poate chiar de mai înainte. 

De cele mai multe ori mă amuză să-i urmăresc. Omulețul bătrân îmi este antipatic, dar are umor cu carul, râd cu lacrimi la  ce face și la ce spune. Este extrem de creativ. A făcut un parc de atracție din fermă.  Într-unul dintre ultimele episoade îl învăța pe liliputanul junior ce să facă atunci când i se rupe apa nevestei și ca să fie autentic și-o turnat apă pe pantaloni, o început să zbiere exagerat și să dea ordine, absolut savuros. Și tot recent a construit în pădurea de la fermă un buncăr pentru sfârșitul lumii și i-o închis pe toți o noapte acolo (le-o dat mâncare raționalizat, își făceau nevoile în căldarea din interiorul containerului) o comedie absolut spumoasă cu toți afișând moace serioase, dar fiecare abia înăbușindu-și hohotele de râs. 

Sunt o familie în cel mai frumos sens al cuvântului acesta. Mă fascinează! Li s-au întâmplat atât de multe împreună. Separat fiecare are vise de împlinit și sprijin multiplu. Sunt atenți la nevoile celuilalt și prin asta se creează momente foarte emoționante. Admirația mea pentru piticul junior se datorează zecilor de obstacole pe care le are de depășit și pe care un om normal nu conștientizează că nu le are. Zilele astea nu ajunge în pătuț să ridice bebelușul (așa erau toate pătuțurile din comerț, înalte) și împreună cu tatăl său construiește un postament din lemn pe care îl ține sub mobilă pentru a nu-și încurca soția. Ce să mai spun de minunata sa parteneră? Am plâns cu zece rânduri de lacrimi împreună cu ei când au aflat că bebelușul le este liliputan sau când sosește acasă după o cezariană foarte grea (4 kilograme a avut omulețul ei la naștere) și este așteptată pe peluza casei de o barză din lemn meșterită de tata socru și mii de flori plantate de mama soacră. 

Mama divorțată mă atrage prin puterea de a încerca iară și iară să reușească în afaceri și în viața personală. Soțul făcuse banii în toți anii lor de împreună, timp în care ea crescuse atât de frumos cei 4 copii. După plecarea lor s-a străduit să-și revină și tot încearcă variante de succes (o vândut pâine cu dovleac, o deschis o pensiune) acum vinde foarte bine sosuri cu legume de la fermă, a scris o carte, are o relație cu un bărbat care este construit din același aluat ca ea. Îmi place foarte mult să o ascult. Își dezvăluie în toate momentele vulnerabilitățile și prin asta este o femeie atât de puternică. Să mai spun că are o bucătărie grozavă pe dimensiunile ei? Nu mai zic căci e meritul personajului antipatic. 

Când i-am descoperit pe fiecare dintre ei pe Facebook, am fost fericită. Poate să-i sucească și să-i repete TLC cât vrea. Acum aflu direct de la sursă veștile. 



În arhivă:
48. Visării - cu trimiteri spre toate bilețele din perioada 2016 - 2018.
49.  Iubirea B. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu