- Am ajuns și la rețeta cu numărul 4 din provocarea 7 rețete în 7 zile. O, da, terapie prin scris!
Am de multă vreme cumpărate două cutiuțe cu rețete de brioșe și fursecuri de la Lidl. N-am testat prea multe dintre ele, dar tot ce-am încercat în trecut am ratat. Pentru că n-am suficientă minte să mă lecuiesc, am reluat experimentele. Am pornit de la o rețetă de brioșe cu ciocolată (zice că-s umplute cu ciocolată, firește că nu-s!).
- Jumătate din cantitate am copt-o într-o formă de guguluf, cealaltă în tava de brioșe.
Rețeta este valabilă pentru un guguluf (forma de 18 centimetri) și 6 brioșe sau pentru 12 brioșe în varianta originală.
INGREDIENTE
- 85 grame ciocolată amară (52% cacao)
- 150 grame unt
- 160 grame făină
- 1 linguriță praf de copt
- 160 grame zahăr
- un praf de sare
- un praf de vanilină
- 5 ouă
- 150 grame marțipan (am avut batoane trase în ciocolată, la 50 de grame bucata)
- pentru decorat: 150 grame ciocolată amară topită cu 3 linguri de ulei, 50 grame marțipan
FACEREA
- Am topit pe baie de aburi ciocolata bucățele și untul tăiat cubulețe.
- Am mixat cele 5 ouă la viteză mare cu sarea până s-a format o spumă în care am adăugat zahărul și am continuat baterea până am obținut o compoziție cremoasă.
- Peste ouă am încorporat la cea mai mică treaptă a mixerului făina amestecată cu praful de copt și vanilia.
- În compoziția de ouă și făină am turnat treptat ciocolata topită cu untul. Am mixat scurt, cât să se omogenizeze.
- Am aruncat peste aluat marțipanul tăiat felii și l-am încorporat cu o spatulă, prin mișcări circulare.
- Am umplut chesele pentru 6 brioșe și restul de aluat l-am turnat în forma de guguluf unsă cu unt și presărată cu făină.
- În cuptorul preîncins la 180 de grade am copt 20 de minute brioșele și 45 de minute guguluful (adică până când au trecut testul scobitorii curate).
- După ce s-au răcit le-am decorat cu ciocolata topită și felii de marțipan.
ALTE MENȚIUNI
- Sunt gustoase, combinația vanilie-ciocolată amară-marțipan este minunată.
- O combinație fericită cred că ar fi fost și cea cu ananas din compot sau vișine congelate.
- Sunt pufoase.
- Nu sunt decât foarte puțin dulci, ceea ce e strașnic la o dulcegărie!
- Cred că e un blat grozav pentru un tort cu multă ciocolată. De verificat musai!
- Și e o rețetă rapidă. Da, îmi plac grozav rețetele care se scriu în mult mai mulți timpi decât se pregătesc!
- Recomand.
Ciocolata amaruie si martipanul sunt chiar o alaturare fericita ♥♥♥ Si mie imi place :D
RăspundețiȘtergereAi zis de martipan si mi-am adus amite de biscuitii aia ai tai umpluti cu martipan :D Daca ii zic la Paul de ei sigur ma pune la treaba :D
Ce inspirație fericită ar fi fost aceea să-i pregătesc pentru voi. M-am gândit la ei, dar am crezut că sunteți mai fani cafea decât marțipan.
ȘtergerePai langa o cafea mergeau de minune :D
Ștergere