vineri, 5 aprilie 2019

PÂINICI DE LEGUME






  • Provocarea 7 rețete în 7 zile a ajuns la episodul 5. 
Din cauza anterioarelor teste, frigiderul e plin cu dulcegării, fu musai să mă sucesc pentru final pe făr de zahăr. 

Sunt bloguri pe care le urmăresc de foarte mulți ani și pentru că, de la un moment dat, nu s-o mai scris pe ele am presupus că-s abandonate și le-am părăsit. Ș-apoi, într-o zi oarecare, mă întreb ce-o mai face Icsulescu ori Ygreculescu și descopăr că abandonul fu momentan, ceea ce mă fericește cu asupra de măsură.  Un astfel de blog e cel al lui Andie. Atât de fericită am fost când a revenit încât am sărit direct la cumpărături pentru a pregăti ultima ei rețetă (ASTA).  N-am fost atentă la prima citire, drept care n-am cumpărat cantități suficiente pentru ceea ce mi-am propus: să testez toate cele 4 feluri de pâinici (cu brocoli, morcov, sfeclă, conopidă). 

Rețeta originală este:
  • o cană legume mărunțite
  • o cană făină de migdale sau migdale măcinate
  • 4 ouă
  • sare, piper
Eu am priceput eronat că o cană de făină corespunde la 4 căni de legume, deci m-am trezit cu foarte puține migdale față de necesar. Cum n-am vrut să renunț la curcubeul pâinicilor, am diminuat cantitățile inițiale proporțional stocurilor mele. Grozavă idee!


INGREDIENTE
  • 75 grame brocoli (jumătate de cană)
  • 75 grame morcov 
  • 75 grame sfeclă
  • 225 grame migdale sâmburi (o cană jumătate, adică jumătate de cană de trei ori)
  • 6 ouă (2 ouă de trei ori)
  • sare, piper


FACEREA
  1. Am mărunțit morcovul la robot.
  2. Am măcinat migdalele.
  3. Am amestecat morcovul cu  75 grame migdale măcinate, 2 ouă, sare piper.
  4. Am întins compoziția în tava de copt acoperită cu hârtie,  în strat cu o grosime de 1,5 centimetri. Tava este 17x17 centimetri.
  5. Am copt aluatul 25 de minute la 180 de grade.
  6. Am lăsat foaia coaptă la răcit.
  7. Am tăiat-o bucăți.
  8. Identic am pregătit pâinicile cu brocoli și pe cele cu sfeclă.


ALTE MENȚIUNI
  • Andie le zice pâinici și așa le scriu și eu că n-am inspirație pentru un nume mai potrivit.
  • Mă așteptam să-mi iasă mai frumos colorate, de aceea le voi reface cu legumele blendurite.
  • Le puteam coace într-o tavă mai mare pe toate. Am ales să le coc separat. 
  • Nu am găsit făină de migdale, pe cele sâmburi le-am măcinat la mașina de nucă, granulația nu este fină, cred că mi-ar fi plăcut mai mult cu o altă textură.
  • Andie le recomandă a fi mâncate ca orice altă pâine cu unt, brânză, carne. Noi doar făr de altceva, simple,  le-am mâncat.
  • Sunt interesante, nu-s crocante, nu-s pufoase. 
  • Sunt perfecte pentru gustări între mese. Da, e musai să revin la Dieta minune. 
  • Topul meu: brocoli, sfeclă, morcov. Am și nimerit morcovi făr de gust și culoare.
  • Le-aș folosi ca blaturi la un tort aperitiv cu cremă de brânză și somon.
  • E o rețetă din categoria mai repede se pregătește și se mănâncă decât se scrie.
  • N-aș putea înlocui integral pâinea cu ele, drept care revin cu o rețetă de pâinici normale. 

2 comentarii:

  1. In poze seamana cu o specialitate germana numita Pumpernickel :) O tot cumparam la un moment dat, din cauza dietei, apoi am renuntat la ea pentru ca efectiv nu o mai puteam vedea :D
    Trebuie sa recunosc ca a ta este mai frumos colorata :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-aș putea nici eu mânca prea des așa ceva. Ca primă întâlnire a fost surprinzătoare.

      Ștergere