miercuri, 8 martie 2017

Caramel mărțișorÎmi doream să nu treacă neîndulcit 1 martie, dar nici să nu șed zi lumină în bibileală. Când am dat nas în nas cu borcănașele,  ce le pregătisem pentru Olx,  am știut care-i darul alb-roșu.
Rețeta de caramel este ACEASTA, cu diferența că la final am adăugat un praf de sare. Din păcate nu s-o remarcat în gustul final.O compensat cu faptul că-n 15 minute aveam gata cel mai fin caramel reușit vrodată.V., prietena mea cea nouă, de pe site-ul susnumit, mi-o aterizat în bucătărie taman în sâmbăta-n care ratam pe linie prăjituri, checuri de post. O primit cam cu juma de inimă în aste împrejurări borcănașul neînmărțișorit. Pe-nserat îmi trimite raport:

- Săru' mâna, deranjez să vă zic c-o fost delicios. L-am gustat ș-am zis să nu-l mănânc cu lingurița ca să nu-l termin tot, repede, așa că am stat toată seara și mi-am lins degetetele. M-am oprit când borcanul o fost gol. 

Da, V. mă domnește, deși îi doar cu 8 ani mai mică decât mine. Da' și io mă dau înțeleaptă tare cu d 'alde: Ai grijă cum conduci!/ De ce ai ieșit dezbrăcată?!/ De ce nu ai fixat cutia/ Nu-ți mai vând nimic, stocurile mele s-au mutat la tine.Prima variantă, chiar caramel sărat, pentru Mihailii și Gavrilii lui 2015. 
ACI pe Zambetania
_____________
Poveste de pe Olx, e musai s-o arhivez pe undeva, e delicioasă și reprezentativă.

Va rog foarte mult din tot sufletul puteti sa imi donati setul cu farfuriile înflorate ca nu am posibilitatea sa il pot cumpăra va rog am nevoie sunt din judet
- Sigur, când aveți drum prin oraș, contactați-mă!
- Dar nu puteți prin curier
- Nu! Se sparg.
- Am nevoie sa il trimiteti trebuie sa il trimiteti prin curier am nevoie
- Îmi pare rău, nu vă pot ajuta! Sănătate!*


*Acum regret că nu am cerut adresa unde să livrez personal,  în bune condițiuni,  farfuriile cele dorite.

_______________
Doamnelor, domnilor, o primăvară senină!

7 comentarii:

 1. Sunt fan crema cu caramel ,mai ales cea care adaug si mascarpone + gelatina+frisca dar din pacate aceasta cobinatie nu place la toata lumea....cel putin unei persoane care nu a inteles rolul/forma gelatinoasa din aceasta crema.Torina

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Și mie îmi place enorm, dar fac rar căci nu mă poci abține să n-o lichidez instant.

   Ștergere
 2. Dar cat era soro setul de nu si-l permitea oama? Si mai vroia sa-i platesti si curierul... Ce oameni!!!
  Caramel... Am o relatie ciudata cu el, adica nu ma da pe spate, dar nici nu-l ocolesc :D Borcanasele sunt adorabile si te felicit pentru ideea de a le umple si a le darui ♥ Sunt sigura ca au fost foarte apreciate :D

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 25 de lei 8 piese în set :) Oi, eu îl ador, ș-o pornit nebunia de la ăla al tău pentru nuci. Borcănașele au fost dăruite a doua oară. Le-am cumpărat pentru dulceața de ardei iute, fetele mi le-au restituit goale după consum, așa că iată! Oamenii sunt unii minunați, acuș tre să trimit colet unei doamne căreia nu i-am povestit doar de Zambetania ci și că tre să fac vafe pentru tine :)))))))))))

   Ștergere
  2. De acuma le faci??? :))
   Caramelul ala de la nuci este mortal ♥ Chiar imi este dor de el!

   Ștergere
  3. Le-am făcut să-ți dau răspuns la timpi de coacere :-p

   Ștergere
  4. Am uitat să zic, e exact gustul de la nuci, doar că nu-i cremă, e sos și se face muuuult mai ușor.

   Ștergere