Îmi place mult desertul acesta, întamplarea face să fie de post, eu adesea pregătesc prăjitura aceasta şi-n perioade de frupt, pentru că este nepretenţioasă, timp puţin, ingrediente ce am prin casă, cam de atat e nevoie.
Ingrediente pentru aluat
• 500 ml apă minerală
• coaja de la o lămaie
• 5 linguri nucă măcinată
• 5 linguri alune măcinate
• 5 linguri fulgi de grau
• 5 linguri gem/dulceaţă
• 3 linguri ulei/margarină
• 3 linguri pesmet
• 3 linguri cacao
• 2 linguri făină +1praf de copt
• esenţă de rom
• 50 gr ciocolată de post
Toate acestea se omogenizează bine pană se obţine o compoziţie cam ca la clătite, o smantană mai groasă. Eu de data aceasta am copt-o in formele de brioşe şi am adaugat vişine de la congelator. Cu tot cu gheaţă, ceea ce mi-a dat mari probleme, am copt-o două ceasuri pană s-o dus apa respectivă! Dacă aveţi timp sau dacă n-aveţi timp, nu faceţi ca mine! Asteptaţi să se decongeleze fructele, apoi lăsate la uscat pe hartie absorbantă şi adăugate în prăjitură.
Compoziţia aceasta este suficientă pentru cele 10 forme sau pentru o tavă de 20x30. Nu creşte foarte
tare, probabil are nevoie de mai mult praf de copt, dar este cremoasă, nu foarte dulce şi chiar aduce mult cu negresa cea originală.
Aici am pozele de pe 19 noiembrie, de la ziua mea, cand toată lumea se dulcea cu prajitura Kinder, iar eu, deşi de o lună- două mi-s cu gandu' la ea, am respectat postul cu prăjitura aceasta.
Diferenţa este că la final am adăugat într-un sfert de compoziţie cacao, exact ca la chec, apoi am unit cele două compoziţii (două sferturi fără cacao, un sfert cu cacao) în tavă.
Diferenţa este că la final am adăugat într-un sfert de compoziţie cacao, exact ca la chec, apoi am unit cele două compoziţii (două sferturi fără cacao, un sfert cu cacao) în tavă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu