miercuri, 28 martie 2012

Plăcintă de post cu vişine şi mere


Într-una dintre zile am primit la birou o reţetă pentru cornuleţe de post  însoţită de  o caserolă plină cu dovezi fragede.
Coincidenţa a fost că era exact reţeta aluatului fraged cu borş, folosit la fursecurile de post şi la plăcinta cu rubarbă, cornuleţe nu  încercasem!
Singura diferenţă dintre cele două reţete "identice" sosite-n bucătăria mea din  zări paralele e legată de faptul că pe biletul din caserola cornuleţelor scria cum că aluatul trebe lăsat 5 ore la frigider înainte de coacere.


marți, 21 februarie 2012

Bomboane decorate

Am găsit la Real pastă de migdale Dr Oetker - 150 gr- 8,5 lei, zice pe ea că-i suficientă pentru acoperirea unui tort de 18 cm şi eu atât de multă minte am încât  cred. Mi-a ajuns să acopăr fix 6 bomboane! Mai scriu doar că n-are deloc culoarea în care este pozată pe ambalaj, e un crem murdar, probabil trebea să-i pun colorant alb, are un gust de făină cu esenţă de migdale, nu-i deloc dulce, măcar atât!

miercuri, 15 februarie 2012

Pâine de cartofi cu măsline verzi


De la reţeta ciupercilor umplute  tot  visez măslinele verzi în combinaţii minunate. Uf, de n-ar fi atât de sărate!
În varianta aceasta de pâine făr de niciun alt adaos de sare, mi-s pe plac!

Pentru două pâini coapte în tava de cozonac este nevoie de:

luni, 13 februarie 2012

Q.e.d.

- Câţi ani ai, Maria?! mă întrebă Domniţa de la Milka blocându-mi trecerea spre raionul  farfuriilor!
Şi-n timp ce ştiam că mă va hipnotiza cu cerceii ei lila mişcători am răspuns dintr-o singură suflare:
- 32!

joi, 9 februarie 2012

Turte cu brânză de burduf

Cum postul e în prag  şi tre să le lichidez pe toate cele ce-s de frupt, m-am pornit simultan cu lapte, ouă, brânză,  unt în aceeaşi reţetă, bine că nu mănânc şi carne:)


Mai am o tură de bomboane ş-un cozonac şi-s gata pentru două luni cu de alte bucurii.