Am găsit la Real pastă de migdale Dr Oetker - 150 gr- 8,5 lei, zice pe ea că-i suficientă pentru acoperirea unui tort de 18 cm şi eu atât de multă minte am încât cred. Mi-a ajuns să acopăr fix 6 bomboane!
Mai scriu doar că n-are deloc culoarea în care este pozată pe ambalaj, e un crem murdar, probabil trebea să-i pun colorant alb, are un gust de făină cu esenţă de migdale, nu-i deloc dulce, măcar atât!
Pentru 30 de bomboane, din care doar 6 decorate, am pornit cu:
* o cutie lapte condensat -
* 150 gr unt
* 100 gr migdale
* 100 gr fulgi de cocos
* nesquick şi biscuiţi măcinaţi
Am pus pe aburi laptele condensat şi untul, când untul s-a topit am adăugat migdalele măcinate şi cocosul. Am împărţit compoziţia în două, în prima am adăugat nesquick, în cea de a doua biscuiţi măcinaţi, atât cât să pot modela biluţe din ele.
Pentru decorarea a 6 bombane am folosit tableta cu pasta de migdale, colorant gel şi perluţe. Foarte uşor m-am jucat cu pasta, de când am început cu torturile-mi tot doream să pot face bomboane d'astea. Pasta de zahăr n-o găsesc potrivită, o voi încerca pe cea din lapte praf, cu migdalata m-am lămurit!
Bomboanele se păstrează foarte bine la frigider în cutii etanşe. După exact o săptămână, cele care au supravieţuit sunt mult mai bune!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu